Overslaan en naar de inhoud gaan

Finse topschutter stapt over naar Fortuna Sittard

Geplaatst opmaandag 24 juni 2019 - 11:05

De nieuwe spits van Fortuna Sittard luistert naar de naam Rasmus Karjalainen (23). Hij heeft een contract voor vier seizoenen getekend.

Karjalainen komt over van Kuopion Palloseura. Daar zou zijn contract aan het einde van dit kalenderjaar aflopen, waardoor hij voor een bescheiden vergoeding kon worden overgenomen.

Lees ook: Fortuna Sittard test Belgisch talent en Franse mandekker

Nooit buiten Finland
De spits is international van Finland. In acht interlands was hij eenmaal trefzeker. Tot dusver speelde hij nog nooit bij een club buiten zijn vaderland. Op het hoogste niveau in Finland, de Veikkausliiga, speelde hij 75 wedstrijden. Daarin was hij 27 keer trefzeker. In het kalenderjaar 2018 was hij het scherpst; Karjalainen scoorde toen zestien competitietreffers in 31 wedstrijden.

Lees ook: Fortuna Sittard uit op Finse spits

Makkelijk scoren
Technisch manager Sjoers Ars is tevreden dat hij de Finse spits mag verwelkomen. "Rasmus is een veelzijdige aanvaller die in de Finse competitie bewezen heeft makkelijk te kunnen scoren. Met zijn kwaliteiten voegen we de nodige aanvullende impulsen toe aan onze selectie." De aanvaller sluit overigens pas in de eerste week van juli aan bij de selectie. Hij gaat eerst op vakantie, omdat hij met Kuopion Palloseura nog midden in het seizoen zat.

Karjalainen is overigens niet de eerste Fin die Fortuna Sittard binnenhaalde deze zomer. Patrik Raitanen (18) ging hem vrijdag voor. Daarnaast hengelde de club ook de Belgische middenvelder Adnan Ugur (17) binnen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen