Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Finse topschutter stapt over naar Fortuna Sittard

Geplaatst opmaandag 24 juni 2019 - 11:05

De nieuwe spits van Fortuna Sittard luistert naar de naam Rasmus Karjalainen (23). Hij heeft een contract voor vier seizoenen getekend.

Karjalainen komt over van Kuopion Palloseura. Daar zou zijn contract aan het einde van dit kalenderjaar aflopen, waardoor hij voor een bescheiden vergoeding kon worden overgenomen.

Lees ook: Fortuna Sittard test Belgisch talent en Franse mandekker

Nooit buiten Finland
De spits is international van Finland. In acht interlands was hij eenmaal trefzeker. Tot dusver speelde hij nog nooit bij een club buiten zijn vaderland. Op het hoogste niveau in Finland, de Veikkausliiga, speelde hij 75 wedstrijden. Daarin was hij 27 keer trefzeker. In het kalenderjaar 2018 was hij het scherpst; Karjalainen scoorde toen zestien competitietreffers in 31 wedstrijden.

Lees ook: Fortuna Sittard uit op Finse spits

Makkelijk scoren
Technisch manager Sjoers Ars is tevreden dat hij de Finse spits mag verwelkomen. "Rasmus is een veelzijdige aanvaller die in de Finse competitie bewezen heeft makkelijk te kunnen scoren. Met zijn kwaliteiten voegen we de nodige aanvullende impulsen toe aan onze selectie." De aanvaller sluit overigens pas in de eerste week van juli aan bij de selectie. Hij gaat eerst op vakantie, omdat hij met Kuopion Palloseura nog midden in het seizoen zat.

Karjalainen is overigens niet de eerste Fin die Fortuna Sittard binnenhaalde deze zomer. Patrik Raitanen (18) ging hem vrijdag voor. Daarnaast hengelde de club ook de Belgische middenvelder Adnan Ugur (17) binnen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen