Overslaan en naar de inhoud gaan

Finse targetman completeert voorhoede Roda JC

Geplaatst opdonderdag 30 augustus 2018 - 14:01

Roda JC heeft Tim Väyrynen (25) aangetrokken als nieuwe spits. De Fin was transfervrij, nadat zijn contract bij het Duitse FC Hansa Rostock niet werd verlengd.

Väyrynen heeft een éénjarig contract getekend bij de formatie uit Kerkrade, met een optie om de verbintenis automatisch met een jaar te verlengen.

Dortmund-transfer
De spits debuteerde in 2010 in het profvoetbal bij FC Honka, dat op het hoogste niveau van Finland speelt. Hij groeide er uit tot een doelpuntenmachine: in 97 wedstrijden voor Honka scoorde hij 40 keer. De Duitse topclub Borussia Dortmund pikte hem op, maar twee seizoenen bij die club leverden hem slechts negentien wedstrijden in het tweede elftal op.

Minder productief
In Duitsland wisselde hij vervolgens meermaals van club. Echt productief werd hij niet meer. Dortmund verhuurde hem eerst aan FC Viktoria Köln, waar hij nog zeven keer scoorde in dertien wedstrijden, maar liet hem vervolgens naar Dynamo Dresden vertrekken. Sinds juli 2015 speelde hij precies 62 wedstrijden voor Dresden en later dus Hansa Rostock. Daarin scoorde hij dertien keer.

Voor de nationale ploeg van Finland kwam hij acht keer in actie, zonder te scoren.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen