Overslaan en naar de inhoud gaan

Finse targetman completeert voorhoede Roda JC

Geplaatst opdonderdag 30 augustus 2018 - 14:01

Roda JC heeft Tim Väyrynen (25) aangetrokken als nieuwe spits. De Fin was transfervrij, nadat zijn contract bij het Duitse FC Hansa Rostock niet werd verlengd.

Väyrynen heeft een éénjarig contract getekend bij de formatie uit Kerkrade, met een optie om de verbintenis automatisch met een jaar te verlengen.

Dortmund-transfer
De spits debuteerde in 2010 in het profvoetbal bij FC Honka, dat op het hoogste niveau van Finland speelt. Hij groeide er uit tot een doelpuntenmachine: in 97 wedstrijden voor Honka scoorde hij 40 keer. De Duitse topclub Borussia Dortmund pikte hem op, maar twee seizoenen bij die club leverden hem slechts negentien wedstrijden in het tweede elftal op.

Minder productief
In Duitsland wisselde hij vervolgens meermaals van club. Echt productief werd hij niet meer. Dortmund verhuurde hem eerst aan FC Viktoria Köln, waar hij nog zeven keer scoorde in dertien wedstrijden, maar liet hem vervolgens naar Dynamo Dresden vertrekken. Sinds juli 2015 speelde hij precies 62 wedstrijden voor Dresden en later dus Hansa Rostock. Daarin scoorde hij dertien keer.

Voor de nationale ploeg van Finland kwam hij acht keer in actie, zonder te scoren.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen