Overslaan en naar de inhoud gaan

Finn en Emma nog steeds populairste babynamen in Limburg

Geplaatst opdonderdag 12 januari 2017 - 8:41

Kersverse Limburgse ouders noemden hun kleintjes in 2016 het vaakst Finn bij een jongetje en Emma bij een meisje. Beide namen zijn voor het tweede jaar op rij het populairst in Limburg.

Dat heeft de Sociale Verzekeringsbank donderdag bekendgemaakt in haar jaarlijkse namenoverzicht. De instantie die onder meer de betaling van de kinderbijslag regelt, houdt al jaren de namen bij die ouders aan hun pasgeboren baby geven.

Emma
In Limburg is de meisjesnaam Emma nog altijd onverminderd populair. Net als in 2015 kregen de meeste pasgeboren meisjes deze naam. Landelijk werd Emma in 2016 alleen voorbijgestreefd door Anna.

Op plaats twee en drie in de Limburgse top tien staan Tess en Lynn. Deze namen zijn aan een opmars bezig. In 2015 stonden ze nog op plaats tien (Tess) en plaats vier (Lynn).

De top tien van Limburgse meisjesnamen in 2016 is:

 1. Emma
 2. Tess
 3. Lynn
 4. Mila
 5. Saar
 6. Zoë
 7. Evi
 8. Isa
 9. Julia
 10. Lotte

Finn
Ook de populairste jongensnaam is in Limburg niet veranderd: Finn. En dat is best opmerkelijk, want alleen in onze provincie duikt deze jongensnaam bovenaan in de lijst op. Landelijk staat Finn op plaats zes, en alleen in Zuid-Holland en Gelderland weet deze jongensnaam ook een top drie notering te scoren.

In Limburg wordt de top drie gecompleteerd met Noah en Daan. Deze namen zijn ook landelijk erg populair. De meeste pasgeboren jongens kregen de naam Daan mee, Noah scoort landelijk een tweede plaats.

De top tien van Limburgse jongensnamen in 2016 is:

 1. Finn
 2. Noah
 3. Daan
 4. Max
 5. Milan
 6. Bram
 7. Liam
 8. Jesse
 9. Lucas
 10. Sem

Max
Toeval of niet? Sinds het succes van Max Verstappen is ook de jongensnaam Max aan een opmars bezig. In 2015 viel de naam in Nederland nog buiten de top tien. Een jaar later is Max landelijk opgeschoven naar een achtste plaats. In Limburg staat Max zelfs op plaats vier.

Wil je weten hoe populair jouw eigen naam is? Bekijk het namenoverzicht hier.

Babyfotowedstrijd
Is er bij jouw in de familie afgelopen jaar een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Houd onze website dan in de gaten. Binnenkort gaan we weer van start met onze babyfotowedstrijd. Bekijk hier alvast de schattigste babyfoto's van 2015.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Finn en Emma populairste babynamen in Limburg
Max blijft stijgen op ranglijst van jongensnamen
Milan en Mila populairste babynamen in Limburg
Sem en Tess populairste namen in Limburg
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen