Overslaan en naar de inhoud gaan

Finn en Emma nog steeds populairste babynamen in Limburg

Geplaatst opdonderdag 12 januari 2017 - 8:41

Kersverse Limburgse ouders noemden hun kleintjes in 2016 het vaakst Finn bij een jongetje en Emma bij een meisje. Beide namen zijn voor het tweede jaar op rij het populairst in Limburg.

Dat heeft de Sociale Verzekeringsbank donderdag bekendgemaakt in haar jaarlijkse namenoverzicht. De instantie die onder meer de betaling van de kinderbijslag regelt, houdt al jaren de namen bij die ouders aan hun pasgeboren baby geven.

Emma
In Limburg is de meisjesnaam Emma nog altijd onverminderd populair. Net als in 2015 kregen de meeste pasgeboren meisjes deze naam. Landelijk werd Emma in 2016 alleen voorbijgestreefd door Anna.

Op plaats twee en drie in de Limburgse top tien staan Tess en Lynn. Deze namen zijn aan een opmars bezig. In 2015 stonden ze nog op plaats tien (Tess) en plaats vier (Lynn).

De top tien van Limburgse meisjesnamen in 2016 is:

 1. Emma
 2. Tess
 3. Lynn
 4. Mila
 5. Saar
 6. Zoë
 7. Evi
 8. Isa
 9. Julia
 10. Lotte

Finn
Ook de populairste jongensnaam is in Limburg niet veranderd: Finn. En dat is best opmerkelijk, want alleen in onze provincie duikt deze jongensnaam bovenaan in de lijst op. Landelijk staat Finn op plaats zes, en alleen in Zuid-Holland en Gelderland weet deze jongensnaam ook een top drie notering te scoren.

In Limburg wordt de top drie gecompleteerd met Noah en Daan. Deze namen zijn ook landelijk erg populair. De meeste pasgeboren jongens kregen de naam Daan mee, Noah scoort landelijk een tweede plaats.

De top tien van Limburgse jongensnamen in 2016 is:

 1. Finn
 2. Noah
 3. Daan
 4. Max
 5. Milan
 6. Bram
 7. Liam
 8. Jesse
 9. Lucas
 10. Sem

Max
Toeval of niet? Sinds het succes van Max Verstappen is ook de jongensnaam Max aan een opmars bezig. In 2015 viel de naam in Nederland nog buiten de top tien. Een jaar later is Max landelijk opgeschoven naar een achtste plaats. In Limburg staat Max zelfs op plaats vier.

Wil je weten hoe populair jouw eigen naam is? Bekijk het namenoverzicht hier.

Babyfotowedstrijd
Is er bij jouw in de familie afgelopen jaar een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Houd onze website dan in de gaten. Binnenkort gaan we weer van start met onze babyfotowedstrijd. Bekijk hier alvast de schattigste babyfoto's van 2015.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Finn en Emma populairste babynamen in Limburg
Max blijft stijgen op ranglijst van jongensnamen
Milan en Mila populairste babynamen in Limburg
Sem en Tess populairste namen in Limburg
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen