Overslaan en naar de inhoud gaan

Financiering spoortunnel Vierpaardjes opnieuw onder de loep

Geplaatst opwoensdag 11 april 2018 - 20:08

De gemeente Venlo bekijkt de komende tijd of het vastgestelde budget voor ondertunneling van de Vierpaardjes nog wel voldoende is.

Dat meldt Omroep Venlo.

Stijgende prijzen
Hoewel de gemeenteraad in juni vorig jaar al instemde met de financiering, moet de nieuwe gemeenteraad zich waarschijnlijk na de zomer nog een keer buigen over de plannen. Met de aantrekkende economie en stijgende prijzen in de bouw, kunnen de kosten van de tunnel straks hoger oplopen en dus moet de gemeenteraad het plan dan nog een keer beoordelen.

Lees ook: Spoortunnel Vierpaardjes in gevaar door miljoenentekort

Herijkingen
De gemeente laat in een reactie aan de omroep weten dat herijking van plannen normaal is bij grote projecten zoals de Vierpaardjes. "Als blijkt dat er meer geld nodig zou zijn om het plan uit te voeren, dan is hier een politieke uitspraak voor nodig. Door te werken met herijkingen is er simpelweg sprake van zorgvuldig bestuur. De wethouder kan de omwonenden derhalve geruststellen dat het totale proces zorgvuldig wordt uitgevoerd."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen