Laurentius ziekenhuis Roermond

Laurentius Ziekenhuis flink gedaald in ziekenhuistest

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is flink gezakt in de financiële ranglijst voor ziekenhuizen.

Meerssen gemeentehuis
Provinciaal toezicht ligt op de loer voor Meerssen

De kans bestaat dat de gemeente Meerssen onder toezicht van de provincie Limburg komt te staan. Het lukt de gemeente namelijk niet om voor 15 november een begroting te presenteren.

munsterkerk roermond (23 jul 2020)
Driekwart Limburgse parochies in het rood

Driekwart van de parochies in Limburg schrijft rode cijfers.

stock financiële problemen geld spaarpot spaarvarken
Veel bijstandsontvangers in financiële problemen

In Limburgse gemeenten heeft tussen de 62 en 79 procent van de bijstandsontvangers financiële problemen. Bij mensen die een werkloosheidsuitkering ontvangen ligt dit percentage een stuk lager: 14 tot 29 procent.

corona stock stockfoto (20 jun 2020)
Buffers ziekenhuizen te klein om coronaklap op te vangen

De meeste ziekenhuizen waren financieel gezond aan het begin van dit jaar, maar die buffers zijn waarschijnlijk niet genoeg om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

Parkstad Limburg Stadion - Roda JC
Kerkrade wil huur stadion Roda verlagen om club te redden

De nieuwe investeerders van Roda JC krijgen hun zin van het gemeentebestuur van Kerkrade. Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders hoeft de club van 2021 tot en met 2023 maar 250.000 euro huur per jaar te betalen voor het stadion in plaats van 800.000 euro.

stock vliegveld Weeze Ryanair
Opnieuw miljoeneninjectie nodig voor vliegveld Weeze

Vliegveld Weeze, vlak over de grens bij Well, heeft opnieuw miljoenen euro's steun nodig om te kunnen blijven bestaan.

VVV-Venlo - Ajax Quincy Promes Steffen Schäfer
Geen solidariteit: VVV-directeur wil steun grote clubs

Er moet onder de Nederlandse voetbalclubs een herverdeling komen van de tv-gelden en de inkomsten uit Europees voetbal. Daarvoor pleit de algemeen directeur van VVV-Venlo, Marco Bogers.

stock geld euro
Tegemoetkoming voor ondernemers vooral naar Maastricht

Maastricht gaat in Limburg aan kop wat betreft het aantal ondernemers dat een tegemoetkoming heeft gekregen van het Rijk.

corona inkomen (11 apr 2020)
Coronacrisis baart vooral Limburgers financieel zorgen

Vooral Limburgers zien de coronacrisis als ernstige bedreiging voor hun inkomen. Uit een enquête van Kieskompas, in opdracht van LocalFocus, blijkt dat iets meer dan een op de drie Limburgers (36,3 procent) zich grote zorgen maakt over zijn of haar financiële situatie.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten