Overslaan en naar de inhoud gaan

'Financiële situatie van Limburg is heel gezond'

Geplaatst opvrijdag 23 september 2016 - 13:08

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans noemt de financiële situatie van de provincie 'heel gezond'.

Daardoor kunnen we blijven investeren in Limburg maar tegelijk sparen we ook nog, aldus Koopmans. Het provinciebestuur presenteerde vrijdag de begroting voor volgend jaar. Ondanks een aantal meevallers, kiest het provinciebestuur er niet voor om dat extra geld meteen weer uit te geven.

Eigen keuzes
Volgens
Koopmans staat de uitvoering centraal van wat in het coalitie-akkoord besloten is. "We gaan er niet zomaar nieuwe dingen bij doen. Het blijft ook belangrijk dat er genoeg geld gereserveerd blijft voor een nieuw college zodat dat ook eigen keuzes kan maken", zo zegt hij.

Binnensteden
Extra geld wil het provinciebestuur volgend jaar onder meer uittrekken voor het versterken van de binnensteden van de middelgrote gemeenten (5 miljoen), voor projecten om de leegstand in winkelcentra tegen te gaan (2 miljoen) en voor een plan om integratie te bevorderen (3 ton).

Lees ook: Provincie wil 5 miljoen extra uittrekken voor binnensteden.

Ook wordt voorgesteld drie miljoen extra uit te trekken voor de cofinanciering van projecten die Europese subsidie krijgen. De begroting kent een overschot van 12 miljoen euro. Dat bedrag wordt toegevoegd aan de algemene reserve. Op 4 november behandelt het Limburgs Parlement de begroting.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburg haalt 66 miljoen aan Europese subsidie binnen
Brexit
'Limburg moet extra alert zijn vanwege Brexit'
Ger Koopmans wil stoppen met begrotings-app
Provinciebestuur wil Museum Kerkrade meer subsidie geven
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten