Overslaan en naar de inhoud gaan

'Financiële situatie van Limburg is heel gezond'

Geplaatst opvrijdag 23 september 2016 - 13:08

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans noemt de financiële situatie van de provincie 'heel gezond'.

Daardoor kunnen we blijven investeren in Limburg maar tegelijk sparen we ook nog, aldus Koopmans. Het provinciebestuur presenteerde vrijdag de begroting voor volgend jaar. Ondanks een aantal meevallers, kiest het provinciebestuur er niet voor om dat extra geld meteen weer uit te geven.

Eigen keuzes
Volgens
Koopmans staat de uitvoering centraal van wat in het coalitie-akkoord besloten is. "We gaan er niet zomaar nieuwe dingen bij doen. Het blijft ook belangrijk dat er genoeg geld gereserveerd blijft voor een nieuw college zodat dat ook eigen keuzes kan maken", zo zegt hij.

Binnensteden
Extra geld wil het provinciebestuur volgend jaar onder meer uittrekken voor het versterken van de binnensteden van de middelgrote gemeenten (5 miljoen), voor projecten om de leegstand in winkelcentra tegen te gaan (2 miljoen) en voor een plan om integratie te bevorderen (3 ton).

Lees ook: Provincie wil 5 miljoen extra uittrekken voor binnensteden.

Ook wordt voorgesteld drie miljoen extra uit te trekken voor de cofinanciering van projecten die Europese subsidie krijgen. De begroting kent een overschot van 12 miljoen euro. Dat bedrag wordt toegevoegd aan de algemene reserve. Op 4 november behandelt het Limburgs Parlement de begroting.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburg haalt 66 miljoen aan Europese subsidie binnen
Brexit
'Limburg moet extra alert zijn vanwege Brexit'
Ger Koopmans wil stoppen met begrotings-app
Provinciebestuur wil Museum Kerkrade meer subsidie geven
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen