Overslaan en naar de inhoud gaan

'Financiële situatie van Limburg is heel gezond'

Geplaatst opvrijdag 23 september 2016 - 13:08

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans noemt de financiële situatie van de provincie 'heel gezond'.

Daardoor kunnen we blijven investeren in Limburg maar tegelijk sparen we ook nog, aldus Koopmans. Het provinciebestuur presenteerde vrijdag de begroting voor volgend jaar. Ondanks een aantal meevallers, kiest het provinciebestuur er niet voor om dat extra geld meteen weer uit te geven.

Eigen keuzes
Volgens
Koopmans staat de uitvoering centraal van wat in het coalitie-akkoord besloten is. "We gaan er niet zomaar nieuwe dingen bij doen. Het blijft ook belangrijk dat er genoeg geld gereserveerd blijft voor een nieuw college zodat dat ook eigen keuzes kan maken", zo zegt hij.

Binnensteden
Extra geld wil het provinciebestuur volgend jaar onder meer uittrekken voor het versterken van de binnensteden van de middelgrote gemeenten (5 miljoen), voor projecten om de leegstand in winkelcentra tegen te gaan (2 miljoen) en voor een plan om integratie te bevorderen (3 ton).

Lees ook: Provincie wil 5 miljoen extra uittrekken voor binnensteden.

Ook wordt voorgesteld drie miljoen extra uit te trekken voor de cofinanciering van projecten die Europese subsidie krijgen. De begroting kent een overschot van 12 miljoen euro. Dat bedrag wordt toegevoegd aan de algemene reserve. Op 4 november behandelt het Limburgs Parlement de begroting.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburg haalt 66 miljoen aan Europese subsidie binnen
Brexit
'Limburg moet extra alert zijn vanwege Brexit'
Ger Koopmans wil stoppen met begrotings-app
Provinciebestuur wil Museum Kerkrade meer subsidie geven
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen