Overslaan en naar de inhoud gaan

Financiële problemen voor vliegveld Weeze, toekomst onzeker

Geplaatst opvrijdag 15 november 2019 - 12:39

De toekomst van vliegveld Weeze, vlak over de grens bij Well, is onzeker. Het vliegveld zit in de financiële problemen en het aantal passagiers is dramatisch gedaald.

Sluiting van de luchthaven is volgens De Gelderlander nog niet aan de orde, maar de overheid moet dan wel bijspringen met zo'n 1,9 miljoen euro.

Ryanair
Een deel van het dalende passagiersaantal is te verklaren door een gedeeltelijke verhuizing van Ryanair naar Düsseldorf Airport. De Ierse prijsvechter bracht het aantal toestellen dat in Weeze stond vorig jaar flink terug. Dat kostte het vliegveld een kwart van het aantal reizigers.

De reductie van het aantal op Weeze gestationeerde vliegtuigen had te maken met het gedaalde consumentenvertrouwen en de stijgende brandstofkosten.

Hoofd boven water
Directeur Ludger van Bebber benadrukt in de krant dat Weeze op dit moment het hoofd nog wel boven water kan houden. "Maar als de hogere vliegtaks doorgaat en het aantal reizigers blijft teruglopen, dan gaat dat over twaalf maanden zeker onze financiële gezondheid raken."

De luchthaven heeft daarom een verzoek ingediend voor steun van de regionale overheid.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen