Overslaan en naar de inhoud gaan

Financiële problemen voor vliegveld Weeze, toekomst onzeker

Geplaatst opvrijdag 15 november 2019 - 12:39

De toekomst van vliegveld Weeze, vlak over de grens bij Well, is onzeker. Het vliegveld zit in de financiële problemen en het aantal passagiers is dramatisch gedaald.

Sluiting van de luchthaven is volgens De Gelderlander nog niet aan de orde, maar de overheid moet dan wel bijspringen met zo'n 1,9 miljoen euro.

Ryanair
Een deel van het dalende passagiersaantal is te verklaren door een gedeeltelijke verhuizing van Ryanair naar Düsseldorf Airport. De Ierse prijsvechter bracht het aantal toestellen dat in Weeze stond vorig jaar flink terug. Dat kostte het vliegveld een kwart van het aantal reizigers.

De reductie van het aantal op Weeze gestationeerde vliegtuigen had te maken met het gedaalde consumentenvertrouwen en de stijgende brandstofkosten.

Hoofd boven water
Directeur Ludger van Bebber benadrukt in de krant dat Weeze op dit moment het hoofd nog wel boven water kan houden. "Maar als de hogere vliegtaks doorgaat en het aantal reizigers blijft teruglopen, dan gaat dat over twaalf maanden zeker onze financiële gezondheid raken."

De luchthaven heeft daarom een verzoek ingediend voor steun van de regionale overheid.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen