Overslaan en naar de inhoud gaan

Financiële problemen voor vliegveld Weeze, toekomst onzeker

Geplaatst opvrijdag 15 november 2019 - 12:39

De toekomst van vliegveld Weeze, vlak over de grens bij Well, is onzeker. Het vliegveld zit in de financiële problemen en het aantal passagiers is dramatisch gedaald.

Sluiting van de luchthaven is volgens De Gelderlander nog niet aan de orde, maar de overheid moet dan wel bijspringen met zo'n 1,9 miljoen euro.

Ryanair
Een deel van het dalende passagiersaantal is te verklaren door een gedeeltelijke verhuizing van Ryanair naar Düsseldorf Airport. De Ierse prijsvechter bracht het aantal toestellen dat in Weeze stond vorig jaar flink terug. Dat kostte het vliegveld een kwart van het aantal reizigers.

De reductie van het aantal op Weeze gestationeerde vliegtuigen had te maken met het gedaalde consumentenvertrouwen en de stijgende brandstofkosten.

Hoofd boven water
Directeur Ludger van Bebber benadrukt in de krant dat Weeze op dit moment het hoofd nog wel boven water kan houden. "Maar als de hogere vliegtaks doorgaat en het aantal reizigers blijft teruglopen, dan gaat dat over twaalf maanden zeker onze financiële gezondheid raken."

De luchthaven heeft daarom een verzoek ingediend voor steun van de regionale overheid.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen