Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Financiële problemen bij kledingmerk Masita

Geplaatst opwoensdag 24 december 2014 - 12:03

Het voortbestaan van sportkledinggigant Masita is in gevaar. Het Limburgse bedrijf verkeert in financiële nood.

Dat melden bronnen aan L1. Het bedrijf met zijn hoofdvestiging in Echt heeft enkele tientallen mensen in dienst.

Onderhandeling
Directeur Philip Ploegaerts van Masita wil niet inhoudelijk reageren op het verhaal. Wel laat hij schriftelijk weten in onderhandeling te zijn om de arbeidsplaatsen in de toekomst veilig te stellen. Op dit moment wil hij niet meer kwijt over de situatie. Ploegaerts, een Belgisch oud-voetballer, nam het bedrijf twee jaar geleden over. Daarna zou het volgens de bronnen achteruit gegaan zijn met Masita.

Salaris personeel
Het personeel zou deze maand geen salaris meer ontvangen hebben. Ook klagen diverse clubs over slechte levering door Masita.

Het bedrijf werd in 1933 in Sittard opgericht door de familie Maas. Later groeide het bedrijf uit tot een groot sportmerk dat vrijwel overal op de wereld gedragen wordt. Voetbalclubs VVV-Venlo en MVV Maastricht spelen in de kleding van Masita. Het is onduidelijk wat de gevolgen van de financiële problemen zijn voor de clubs.

AA Gent
De Belgische krant Het Nieuwsblad meldt dat Masita in België is veroordeeld voor het niet nakomen van verplichtingen aan AA Gent, de voetbalclub waarvan het bedrijf kledingsponsor is.

De wegen van AA Gent en Masita gaan komende zomer zeker uit elkaar, schrijft Het Nieuwsblad.

Financiële problemen bij kledingmerk Masita.
Video: L1
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Sportclubs gunnen failliet Masita rust
Doorstart Masita met Molin en Seijben
Sportkledingfabrikant Masita failliet verklaard
Mogelijke overname sportkledingfabrikant Masita
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen