Overslaan en naar de inhoud gaan

Financiële problemen bij kledingmerk Masita

Geplaatst opwoensdag 24 december 2014 - 12:03

Het voortbestaan van sportkledinggigant Masita is in gevaar. Het Limburgse bedrijf verkeert in financiële nood.

Dat melden bronnen aan L1. Het bedrijf met zijn hoofdvestiging in Echt heeft enkele tientallen mensen in dienst.

Onderhandeling
Directeur Philip Ploegaerts van Masita wil niet inhoudelijk reageren op het verhaal. Wel laat hij schriftelijk weten in onderhandeling te zijn om de arbeidsplaatsen in de toekomst veilig te stellen. Op dit moment wil hij niet meer kwijt over de situatie. Ploegaerts, een Belgisch oud-voetballer, nam het bedrijf twee jaar geleden over. Daarna zou het volgens de bronnen achteruit gegaan zijn met Masita.

Salaris personeel
Het personeel zou deze maand geen salaris meer ontvangen hebben. Ook klagen diverse clubs over slechte levering door Masita.

Het bedrijf werd in 1933 in Sittard opgericht door de familie Maas. Later groeide het bedrijf uit tot een groot sportmerk dat vrijwel overal op de wereld gedragen wordt. Voetbalclubs VVV-Venlo en MVV Maastricht spelen in de kleding van Masita. Het is onduidelijk wat de gevolgen van de financiële problemen zijn voor de clubs.

AA Gent
De Belgische krant Het Nieuwsblad meldt dat Masita in België is veroordeeld voor het niet nakomen van verplichtingen aan AA Gent, de voetbalclub waarvan het bedrijf kledingsponsor is.

De wegen van AA Gent en Masita gaan komende zomer zeker uit elkaar, schrijft Het Nieuwsblad.

Financiële problemen bij kledingmerk Masita.
Video: L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Sportclubs gunnen failliet Masita rust
Doorstart Masita met Molin en Seijben
Sportkledingfabrikant Masita failliet verklaard
Mogelijke overname sportkledingfabrikant Masita
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen