Overslaan en naar de inhoud gaan

Financiële problemen bij Fortuna: sponsoren springen bij

Geplaatst opdinsdag 9 april 2019 - 6:00

Fortuna Sittard verkeert in financieel zwaar weer. Een aantal sponsoren is bijgesprongen om de Sittardenaren te helpen.

Dat melden meerdere bronnen rondom de club.

Winterse transfer
De Sittardse promovendus zou volgens bronnen op een uitgaande transfer hebben gerekend tijdens de winterse transferperiode. Geen enkele club heeft zich tijdens de transferperiode gemeld bij Fortuna, waardoor de club dus ook geen geld op de rekening kon bijschrijven.

Penibel
Toch is de huidige financiële situatie van Fortuna niet zo penibel als in 2012 of 2013, toen de club écht op het randje van de afgrond balanceerde. Zo is het bijvoorbeeld nog niet aan de orde dat er geen salarissen meer kunnen worden uitgekeerd aan spelers. "Maar er moet wel iets gebeuren", zegt een geldschieter die anoniem wenst te blijven.

Fortuna Sittard heeft nog niet gereageerd op het nieuws over de financiële problemen.

Strijd
Het team van trainersduo René Eijer en Kevin Hofland staat met 30 punten op de veertiende plek van de Eredivisie. De doelstelling is handhaving op het hoogste niveau van Nederland, maar dat is nog geen uitgemaakte zaak. De Sittardenaren zullen nog flink aan de bak moeten om de veilig geachte grens te bereiken.

Lees ook: Fortuna en VVV op jacht naar veilig geachte grens

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen