Overslaan en naar de inhoud gaan

Financiële problemen bij Fortuna: sponsoren springen bij

Geplaatst opdinsdag 9 april 2019 - 6:00

Fortuna Sittard verkeert in financieel zwaar weer. Een aantal sponsoren is bijgesprongen om de Sittardenaren te helpen.

Dat melden meerdere bronnen rondom de club.

Winterse transfer
De Sittardse promovendus zou volgens bronnen op een uitgaande transfer hebben gerekend tijdens de winterse transferperiode. Geen enkele club heeft zich tijdens de transferperiode gemeld bij Fortuna, waardoor de club dus ook geen geld op de rekening kon bijschrijven.

Penibel
Toch is de huidige financiële situatie van Fortuna niet zo penibel als in 2012 of 2013, toen de club écht op het randje van de afgrond balanceerde. Zo is het bijvoorbeeld nog niet aan de orde dat er geen salarissen meer kunnen worden uitgekeerd aan spelers. "Maar er moet wel iets gebeuren", zegt een geldschieter die anoniem wenst te blijven.

Fortuna Sittard heeft nog niet gereageerd op het nieuws over de financiële problemen.

Strijd
Het team van trainersduo René Eijer en Kevin Hofland staat met 30 punten op de veertiende plek van de Eredivisie. De doelstelling is handhaving op het hoogste niveau van Nederland, maar dat is nog geen uitgemaakte zaak. De Sittardenaren zullen nog flink aan de bak moeten om de veilig geachte grens te bereiken.

Lees ook: Fortuna en VVV op jacht naar veilig geachte grens

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen