Overslaan en naar de inhoud gaan

Financiële problemen bij Fortuna: sponsoren springen bij

Geplaatst opdinsdag 9 april 2019 - 6:00

Fortuna Sittard verkeert in financieel zwaar weer. Een aantal sponsoren is bijgesprongen om de Sittardenaren te helpen.

Dat melden meerdere bronnen rondom de club.

Winterse transfer
De Sittardse promovendus zou volgens bronnen op een uitgaande transfer hebben gerekend tijdens de winterse transferperiode. Geen enkele club heeft zich tijdens de transferperiode gemeld bij Fortuna, waardoor de club dus ook geen geld op de rekening kon bijschrijven.

Penibel
Toch is de huidige financiële situatie van Fortuna niet zo penibel als in 2012 of 2013, toen de club écht op het randje van de afgrond balanceerde. Zo is het bijvoorbeeld nog niet aan de orde dat er geen salarissen meer kunnen worden uitgekeerd aan spelers. "Maar er moet wel iets gebeuren", zegt een geldschieter die anoniem wenst te blijven.

Fortuna Sittard heeft nog niet gereageerd op het nieuws over de financiële problemen.

Strijd
Het team van trainersduo René Eijer en Kevin Hofland staat met 30 punten op de veertiende plek van de Eredivisie. De doelstelling is handhaving op het hoogste niveau van Nederland, maar dat is nog geen uitgemaakte zaak. De Sittardenaren zullen nog flink aan de bak moeten om de veilig geachte grens te bereiken.

Lees ook: Fortuna en VVV op jacht naar veilig geachte grens

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen