Overslaan en naar de inhoud gaan

Financieel ondernemer: 'Haal geldautomaten van de muur'

Geplaatst opdinsdag 9 juli 2019 - 16:43

Het is niet langer verantwoord om geldautomaten in de gevels van panden te plaatsen, vindt financieel ondernemer Patrick Evers. Hij was zelf slachtoffer van een plofkraak en ziet criminelen steeds harder worden.

Zijn pand in Maasniel werd twee keer 'gekraakt'. In 2010 viel de schade nog mee, maar van de klap op 24 december jongstleden is Evers nog altijd niet bekomen.

Lees ook: Ravage na plofkraak bij bank in winkelcentrum Landgraaf

Semtex-pizza
Ook Evers zag dinsdag het nieuws over een plofkraak in Landgraaf. De schade is enorm, net als in zijn geval. "In 2010 gebruikten ze een gasexplosie, maar er zat een systeem in de automaat dat gas wegzuigt. Dat werkte prima, waardoor de schade beperkt bleef. In december gebruikten ze echter semtex, explosief materiaal, dat ze als een soort pizza in de automaat schoven."

Complete gevel weg
De ondernemer, die een financieel advieskantoor runt, zag hoe de volledige gevel uit zijn pand was geslagen. "Je kon er gewoon met een auto naar binnen, zo groot was de schade. Het heeft een enorme impact gehad op mijn medewerkers, nog steeds eigenlijk. En het zorgt voor zoveel schade. Er waren tot honderd meter verderop auto's en huizen beschadigd. Mijn eigen pand moest compleet vernieuwd worden, inclusief een deel van de inboedel."

Nietsontziende criminelen
En dat terwijl Evers de automaat als 'bonus' had gekregen toen hij het pand kocht. "Dat was een koopvoorwaarde. 'Prima', dacht ik toen. Zo'n automaat zorgt natuurlijk voor mensen, dus dat is gratis reclame voor mijn zaak. Maar al betalen ze me nu tien keer zoveel aan huur, ik wil de automaat niet meer terug. Het is écht onverantwoord. Zet zo'n ding neer in een bunker, of op centrale plekken waar je moeilijk bij kunt. Dit kan niet meer. Criminelen als deze mensen zijn nietsontziend."

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen