Overslaan en naar de inhoud gaan

Finale Tiener Vastelaovend Konkoer pas in 2022

Geplaatst opzaterdag 14 november 2020 - 17:54

Het Tiener Vastelaovend Konkoer (TVK) gaat komend jaar niet door vanwege de coronapandemie.

Het concours slaat een jaartje over.

Selectie finalisten
De finale van de carnavalsliedjeswedstrijd was eigenlijk gepland voor 23 januari 2021. Komende maand, op 12 december, wordt er een opnamedag gehouden. Een vak- en publieksjury kiest uit de deelnemers de finalisten. De bekendmaking van deze finalisten is op de dag dat eigenlijk de finale had moeten worden gehouden, dus 23 januari komend jaar.

De finalisten die deze dag bekend worden gemaakt, moeten nog ruim een jaar wachten voordat zij hun lied kunnen vertolken in de eerstvolgende TVK-finale, op 5 februari 2022. Die wordt gehouden in het Forum in Sittard.

Opnamedag
De opnamedag op 12 december zal volledig coronaproof zijn. De opnames van de vertolkte nummers worden naar de vakjury gestuurd, die ze tekstueel en muzikaal beoordeelt en ook kijkt naar presentatie en 'tienergehalte'. Voor het eerst gaat ook een publieksjury zich over de inzendingen buigen. Dit oordeelt telt voor 50 procent mee. De organisatie van het TVK maakt daags na de opnamedag bekend hoe deze publieksjury vorm gaat krijgen.

Tweede ronde
Deelnemers die niet door de selectie van de beide jury's komen, krijgen volgend jaar een herkansing. Zij kunnen dan opnieuw deelnemen aan nog een voorronde voor de finale in 2022. Dat mag met hetzelfde nummer of met een nieuw liedje.

Leeftijdsgrens
Deelnemers die in februari 2022 de leeftijd van 20 jaar hebben bereikt, mogen voor deze keer toch deelnemen aan de finale. Normaal gesproken hanteert het TVK een leeftijdsgrens van 20 jaar, maar vanwege de bijzondere omstandigheden wordt daar nu een uitzondering voor gemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen