Overslaan en naar de inhoud gaan

Finale Tiener Vastelaovend Konkoer pas in 2022

Geplaatst opzaterdag 14 november 2020 - 17:54

Het Tiener Vastelaovend Konkoer (TVK) gaat komend jaar niet door vanwege de coronapandemie.

Het concours slaat een jaartje over.

Selectie finalisten
De finale van de carnavalsliedjeswedstrijd was eigenlijk gepland voor 23 januari 2021. Komende maand, op 12 december, wordt er een opnamedag gehouden. Een vak- en publieksjury kiest uit de deelnemers de finalisten. De bekendmaking van deze finalisten is op de dag dat eigenlijk de finale had moeten worden gehouden, dus 23 januari komend jaar.

De finalisten die deze dag bekend worden gemaakt, moeten nog ruim een jaar wachten voordat zij hun lied kunnen vertolken in de eerstvolgende TVK-finale, op 5 februari 2022. Die wordt gehouden in het Forum in Sittard.

Opnamedag
De opnamedag op 12 december zal volledig coronaproof zijn. De opnames van de vertolkte nummers worden naar de vakjury gestuurd, die ze tekstueel en muzikaal beoordeelt en ook kijkt naar presentatie en 'tienergehalte'. Voor het eerst gaat ook een publieksjury zich over de inzendingen buigen. Dit oordeelt telt voor 50 procent mee. De organisatie van het TVK maakt daags na de opnamedag bekend hoe deze publieksjury vorm gaat krijgen.

Tweede ronde
Deelnemers die niet door de selectie van de beide jury's komen, krijgen volgend jaar een herkansing. Zij kunnen dan opnieuw deelnemen aan nog een voorronde voor de finale in 2022. Dat mag met hetzelfde nummer of met een nieuw liedje.

Leeftijdsgrens
Deelnemers die in februari 2022 de leeftijd van 20 jaar hebben bereikt, mogen voor deze keer toch deelnemen aan de finale. Normaal gesproken hanteert het TVK een leeftijdsgrens van 20 jaar, maar vanwege de bijzondere omstandigheden wordt daar nu een uitzondering voor gemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen