Overslaan en naar de inhoud gaan

'Final Six' buiten bereik volleyballers

Geplaatst opzondag 23 september 2018 - 19:09

De Nederlandse volleyballers, met Tim Smit uit Voerendaal in de gelederen, kunnen bij het WK in Italië en Bulgarije de zogenoemde Final Six niet meer bereiken.

Concurrent Rusland won in Milaan zoals verwacht de afsluitende groepswedstrijd tegen het uitgeschakelde Finland.

Onhaalbaar
De Europese kampioen zegevierde met 3-0 (25-17 25-19 25-22) en stelde daarmee achter Italië in poule E de tweede plaats veilig. De vier poulewinnaars en de twee beste nummers twee kwalificeren zich voor de volgende WK-ronde. Nederland speelt zondagavond nog tegen Italië. Oranje zou alleen nog kans op de tweede plaats maken als Rusland van Finland zou verliezen. In de praktijk bleek dat onhaalbaar.

Lees ook: Oranje volleyballers nog in de race voor Final Six

Niet opgewassen
Nederland was zaterdag met 3-1 te sterk voor Finland. Een dag eerder bleek de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen niet opgewassen tegen Rusland (0-3). Eerder maakte Oranje grote indruk op het WK met overwinningen tegen olympisch kampioen Brazilië en Frankrijk, de nummer vier van het vorige WK in 2014.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen