Overslaan en naar de inhoud gaan

Filmstichting in Heerlen richt 'Gouden Gids' op

Geplaatst opdinsdag 18 november 2014 - 17:14

Met een subsidie van 30.000 euro richt filmstichting Cinesud, het in Heerlen gevestigde platform voor audiovisuele media, met euregionale partners een databank in voor filmmakers.

Daarin krijgen alle freelancers, bedrijven en organisaties een plekje die in welke vorm dan ook te maken hebben met film. De databank wordt 1 april officieel gelanceerd.

Gouden Gids
Naast regisseurs, producenten en filmfestivals worden bijvoorbeeld ook hoteliers, cateraars en verhuurbedrijven verzameld. Verder worden zo’n twintig filmische locaties in de Euregio Maas-Rijn gerangschikt en beschreven. Projectmanager Guido Franken van Cinesud spreekt van ‘een Gouden Gids voor filmmakers’.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Euregionale Filmdagen rond Limburgse film in Heerlen
Korte Limburgse kinderfilm in San Diego in wereldpremière
Film Movie
Limburgse filmmakers organiseren reizend filmfestival
Vijf Cinesud-films in première in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen