Overslaan en naar de inhoud gaan

Filmproducent: we zijn niet bezig met oordeel over Van Rey

Geplaatst opdonderdag 10 maart 2016 - 18:55

De televisieserie over Jos van Rey velt geen oordeel over de politicus.

Dat zegt de Limburgse producent Elbe Stevens in het L1-programma AvondGasten.

Kritiek
Hij reageert op de kritiek van de Roermondse politicus Dré Peters, partijgenoot en vriend van Van Rey. Peters vindt dat de Limburgse kranten en de makers van de serie op de stoel van de rechter gaan zitten en Jos van Rey al hebben veroordeeld.

"We zijn absoluut niet bezig met een oordeel over hem", vertelt Stevens. "In de film spelen twee journalisten de hoofdrol. Vanuit hun blik wordt gekeken naar een stad waarin een sterke man veel voor- en tegenstanders heeft."

Televisieserie
Donderdag maakten de Limburgse kranten de plannen bekend voor de televisieserie over de van corruptie verdachte ex-wethouder. Voor deze serie wordt het boek 'El Rey, Van Jager Tot Prooi' verfilmd. Dit boek is geschreven door journalisten Theo Sniekers en Hans Goossen. Die laatste benadrukt ook dat de film geen oordeel velt over Van Rey. "De film wordt fictie. Daarbij verschijnt de film pas ver nadat de rechtszaak tegen Van Rey is behandeld." De rechtszaak staat voor april op de agenda.

Uitzenden
Er wordt op dit moment met verschillende omroepen gesproken over het uitzenden van de film. Mogelijk is deze ook op L1 te zien. De vierdelige serie moet medio 2017 klaar zijn. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het script.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

El Rey Theo Sniekers Hans Goossen Jos van Rey
Limburgse journalisten winnen prijs met 'El Rey'
El Rey Theo Sniekers Hans Goossen Jos van Rey
Journalisten op tournee met boek over Jos van Rey
Rechterhand Jos van Rey hekelt 'papegaaienjournalistiek'
Televisieserie over Jos van Rey op komst
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen