Overslaan en naar de inhoud gaan

Filmproducent: we zijn niet bezig met oordeel over Van Rey

Geplaatst opdonderdag 10 maart 2016 - 18:55

De televisieserie over Jos van Rey velt geen oordeel over de politicus.

Dat zegt de Limburgse producent Elbe Stevens in het L1-programma AvondGasten.

Kritiek
Hij reageert op de kritiek van de Roermondse politicus Dré Peters, partijgenoot en vriend van Van Rey. Peters vindt dat de Limburgse kranten en de makers van de serie op de stoel van de rechter gaan zitten en Jos van Rey al hebben veroordeeld.

"We zijn absoluut niet bezig met een oordeel over hem", vertelt Stevens. "In de film spelen twee journalisten de hoofdrol. Vanuit hun blik wordt gekeken naar een stad waarin een sterke man veel voor- en tegenstanders heeft."

Televisieserie
Donderdag maakten de Limburgse kranten de plannen bekend voor de televisieserie over de van corruptie verdachte ex-wethouder. Voor deze serie wordt het boek 'El Rey, Van Jager Tot Prooi' verfilmd. Dit boek is geschreven door journalisten Theo Sniekers en Hans Goossen. Die laatste benadrukt ook dat de film geen oordeel velt over Van Rey. "De film wordt fictie. Daarbij verschijnt de film pas ver nadat de rechtszaak tegen Van Rey is behandeld." De rechtszaak staat voor april op de agenda.

Uitzenden
Er wordt op dit moment met verschillende omroepen gesproken over het uitzenden van de film. Mogelijk is deze ook op L1 te zien. De vierdelige serie moet medio 2017 klaar zijn. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het script.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

El Rey Theo Sniekers Hans Goossen Jos van Rey
Limburgse journalisten winnen prijs met 'El Rey'
El Rey Theo Sniekers Hans Goossen Jos van Rey
Journalisten op tournee met boek over Jos van Rey
Rechterhand Jos van Rey hekelt 'papegaaienjournalistiek'
Televisieserie over Jos van Rey op komst
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen