Overslaan en naar de inhoud gaan

'Filmpje met lookalike Max doordachte actie'

Geplaatst opdonderdag 6 juli 2017 - 14:31

De advocaat van Max Verstappen meent dat het filmpje dat de onlinesupermarkt Picnic vorig jaar plaatste, met een lookalike van de Formule 1-coureur, een goed doordachte mediastrategie was.

Dit kwam donderdag naar voren tijdens een rechtszaak bij de rechtbank in Amsterdam.

Mag je gebruik maken van de populariteit van Max Verstappen, onder het mom van een grapje? Op die vraag wil Lex de Jager, advocaat van de Formule 1-coureur, antwoord van de rechter. De zaak dient vanwege het filmpje dat onlinesupermarkt Picnic vorig jaar plaatste, met een lookalike van Verstappen.

Geen grap
De Jager meent dat er geen sprake is van een grap, maar van een goed doordachte mediastrategie. Het gebruik van andermans identiteit in reclame is volgens hem onrechtmatig. "De zaak is een principekwestie", aldus de raadsman. De coureur wil dat er een oordeel wordt geveld, ook om een voorbeeld te stellen voor andere sporters die hiermee te maken hebben.

Meer lezen: Soap over reclamespot Verstappen gaat verder in rechtbank

Jumbo
In het filmpje is te zien hoe een lookalike van de coureur een wagen van Jumbo voorbij loopt en in een bezorgbusje van Picnic stapt. De video verscheen een dag nadat supermarktketen Jumbo, sponsor van de coureur, een commercial met Verstappen naar buiten bracht.

Het management van Verstappen eiste eerder 350.000 euro van de supermarkt. Dit bedrag zou het prijskaartje zijn geweest als Picnic Verstappen had willen gebruiken, zo liet zijn manager eerder al weten aan het AD.

Volgens NU.nl benadrukte Picnic tijdens de zitting dat het filmpje als grap was bedoeld en dat de productie van de video niet meer dan 200 euro had gekost. De bezorgdienst achtte toestemming van Verstappen niet nodig, omdat het om een parodie ging. De rechtbank in Amsterdam doet op 6 september uitspraak.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP
Maker van reclame met nep-Max heeft geen spijt
ANP
Soap over reclamespot Verstappen gaat verder in rechtbank
Max Verstappen wint rechtszaak van supermarkt
Schadevergoeding van 1,5 ton voor Max Verstappen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen