Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Filmloze' bios bij Taurus Velden weer uitgesteld

Geplaatst opdinsdag 16 september 2014 - 6:22

De gemeente Venlo onderzoekt momenteel of het überhaupt mogelijk is een bioscoop te bouwen waarin geen actuele films gedraaid mogen worden.

Alleen onder die voorwaarde wil Venlo een bioscoopfunctie bij het Veldense Adventureworld of Taurus toestaan. Venlo heeft de beoordeling van het bestemmingsplan voor de uitbreiding van het bedrijf tot die tijd aangehouden.

Weer uitstel
Ondernemer Wout Heijmans vecht al jaren voor de uitbreiding van zijn bedrijf Taurus. Angel in zijn plannen is de zogenaamde Adventurescope, naar het voorbeeld van Futuroscope in Parijs. Oftewel een bioscoop met grotere beeldschermen, beter geluid en speciale effecten als geur of druppeltjes water wanneer bijvoorbeeld de draak in een film niest.

De stedelijke visie van Venlo staat zaken als een bioscoop niet toe in het buitengebied, zoiets mag alleen in het Venlose centrum landen.

De gemeenteraad kwam daarom in maart met een alternatief: Heijmans mocht een bioscoop bouwen maar er geen geen actuele films in vertonen. Oppositiepartijen LokaleDemocraten en SP zetten daar meteen vraagtekens bij omdat dit nauwelijks te controleren en handhaven valt.

Duidelijkheid
Heijmans heeft in juli zijn plan ingediend, maar dat werd vorige week door het college van B en W aangehouden. "Omdat het college graag eerst duidelijkheid wil krijgen rondom de regels voor de toekomstige exploitatie van de adventurescope. Dat wordt nu onderzocht. Naar verwachting zal daar in oktober meer duidelijkheid over komen”, laat een gemeentewoordvoerder weten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Venlo: plan Taurus kan van tafel
Soapserie rondom bioscopen in Venlo duurt voort
Wethouder Teeuwen uit Venlo onder vuur
Plan Taurus van tafel, Heijmans staat met lege handen
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen