Overslaan en naar de inhoud gaan

'Filmloze' bios bij Taurus Velden weer uitgesteld

Geplaatst opdinsdag 16 september 2014 - 6:22

De gemeente Venlo onderzoekt momenteel of het überhaupt mogelijk is een bioscoop te bouwen waarin geen actuele films gedraaid mogen worden.

Alleen onder die voorwaarde wil Venlo een bioscoopfunctie bij het Veldense Adventureworld of Taurus toestaan. Venlo heeft de beoordeling van het bestemmingsplan voor de uitbreiding van het bedrijf tot die tijd aangehouden.

Weer uitstel
Ondernemer Wout Heijmans vecht al jaren voor de uitbreiding van zijn bedrijf Taurus. Angel in zijn plannen is de zogenaamde Adventurescope, naar het voorbeeld van Futuroscope in Parijs. Oftewel een bioscoop met grotere beeldschermen, beter geluid en speciale effecten als geur of druppeltjes water wanneer bijvoorbeeld de draak in een film niest.

De stedelijke visie van Venlo staat zaken als een bioscoop niet toe in het buitengebied, zoiets mag alleen in het Venlose centrum landen.

De gemeenteraad kwam daarom in maart met een alternatief: Heijmans mocht een bioscoop bouwen maar er geen geen actuele films in vertonen. Oppositiepartijen LokaleDemocraten en SP zetten daar meteen vraagtekens bij omdat dit nauwelijks te controleren en handhaven valt.

Duidelijkheid
Heijmans heeft in juli zijn plan ingediend, maar dat werd vorige week door het college van B en W aangehouden. "Omdat het college graag eerst duidelijkheid wil krijgen rondom de regels voor de toekomstige exploitatie van de adventurescope. Dat wordt nu onderzocht. Naar verwachting zal daar in oktober meer duidelijkheid over komen”, laat een gemeentewoordvoerder weten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Venlo: plan Taurus kan van tafel
Soapserie rondom bioscopen in Venlo duurt voort
Wethouder Teeuwen uit Venlo onder vuur
Plan Taurus van tafel, Heijmans staat met lege handen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen