Overslaan en naar de inhoud gaan

'Filmloze' bios bij Taurus Velden weer uitgesteld

Geplaatst opdinsdag 16 september 2014 - 6:22

De gemeente Venlo onderzoekt momenteel of het überhaupt mogelijk is een bioscoop te bouwen waarin geen actuele films gedraaid mogen worden.

Alleen onder die voorwaarde wil Venlo een bioscoopfunctie bij het Veldense Adventureworld of Taurus toestaan. Venlo heeft de beoordeling van het bestemmingsplan voor de uitbreiding van het bedrijf tot die tijd aangehouden.

Weer uitstel
Ondernemer Wout Heijmans vecht al jaren voor de uitbreiding van zijn bedrijf Taurus. Angel in zijn plannen is de zogenaamde Adventurescope, naar het voorbeeld van Futuroscope in Parijs. Oftewel een bioscoop met grotere beeldschermen, beter geluid en speciale effecten als geur of druppeltjes water wanneer bijvoorbeeld de draak in een film niest.

De stedelijke visie van Venlo staat zaken als een bioscoop niet toe in het buitengebied, zoiets mag alleen in het Venlose centrum landen.

De gemeenteraad kwam daarom in maart met een alternatief: Heijmans mocht een bioscoop bouwen maar er geen geen actuele films in vertonen. Oppositiepartijen LokaleDemocraten en SP zetten daar meteen vraagtekens bij omdat dit nauwelijks te controleren en handhaven valt.

Duidelijkheid
Heijmans heeft in juli zijn plan ingediend, maar dat werd vorige week door het college van B en W aangehouden. "Omdat het college graag eerst duidelijkheid wil krijgen rondom de regels voor de toekomstige exploitatie van de adventurescope. Dat wordt nu onderzocht. Naar verwachting zal daar in oktober meer duidelijkheid over komen”, laat een gemeentewoordvoerder weten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venlo: plan Taurus kan van tafel
Soapserie rondom bioscopen in Venlo duurt voort
Wethouder Teeuwen uit Venlo onder vuur
Plan Taurus van tafel, Heijmans staat met lege handen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen