Overslaan en naar de inhoud gaan

Filmhuis Lumière trekt meer bezoekers

Geplaatst opdonderdag 9 januari 2020 - 11:29

Filmhuis Lumière in Maastricht spreekt met bijna 160.000 bezoekers van een topjaar in 2019.

Er kwamen ruim 16.000 filmfans meer naar de bioscoop dan in 2018.

Randactiviteiten
Het filmhuis zegt dat de activiteiten die georganiseerd werden rondom films nog nooit eerder zo goed bezocht werden. Als voorbeeld geeft het filmtheater thema-avonden en een presentatie van korte films door jong filmtalent. Het filmhuis aan het Maastrichtse Bassin opende in september 2016 haar deuren.

Green Book
De best bezochte film in Lumière Cinema was vorig jaar Green Book (11.436 bezoekers). De top drie wordt aangevuld door The Favourite (5.640) en Werk Ohne Autor (5.443). In 2020 wil Lumière vaker filmklassiekers op het grote doek vertonen en wordt er ook ruimte vrijgemaakt voor kinderfilms.

Concurrentie
Het filmhuis heeft in Maastricht alleen nog concurrentie van bioscoopketen Pathé. Aan de overkant van Lumière ligt een Pathé-filiaal en de voormalige Euroscoop vlakbij het station is tegenwoordig ook in handen van die partij.

Lees ook: Pathé neemt bioscopen Euroscoop over

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen