Overslaan en naar de inhoud gaan

Film van Montessorischool Roermond wint publieksprijs

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2015 - 14:36

De film Boom Shiki Bow Wow van de Montessorischool in Roermond heeft de publieksprijs gewonnen op het UNICEF Kinderrechten Filmfestival in Theater Diligentia in Den Haag.

In de finale van het filmfestival namen dertien korte films over kinderrechten het tegen elkaar op.

Limburgse kanshebbers
De filmpjes van ongeveer vijf minuten werden gemaakt door kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van basisscholen uit heel Nederland.

Twee Limburgse basisscholen wisten de finale te bereiken. Tijdens de voorronde in Roermond koos een jury Het Kinderregtenboek van basisschool 't Mozaïek uit Roermond uit als beste. De film Boom Shiki Bow Wow wist zich via de online promotiewedstrijd als tweede Limburgse kanshebber te plaatsen.

Lees ook: Kinderen uit Roermond vertonen eigen films in bioscoop

Publieksprijs
Een jury bepaalde de winnaars van de Beste film, Beste acteerprestatie en Beste kinderrechtenverhaal. Het publiek in de zaal koos via stembiljetten, waarmee ze niet op hun eigen film konden stemmen, de winnaar van de Publieksprijs. Zij vonden Boom Shiki Bow Wow de mooiste film.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kinderen uit Roermond vertonen eigen films in bioscoop
Documentaire Boukoulse filmmaker wint in New York
Ruzie tussen school en gemeente Venray
Maastrichtse film op festival van Cannes
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen