Overslaan en naar de inhoud gaan

Film van Marijn Poels beleeft Amerikaanse première

Geplaatst opzondag 19 juni 2016 - 22:21

De documentaire 'Ageless Friends' van Marijn Poels is - na de première in Sittard - ook in het Amerikaanse Morgantown in première gegaan.

De filmmaker uit Swolgen reisde afgelopen zomer met Maarten Vossen uit Heerlen naar het Amerikaanse West Virginia voor zijn verhaal. De documentaire volgt de zoektocht van Vossen naar het verhaal achter James Wickline, een gesneuvelde soldaat uit de Tweede Wereldoorlog die in Margraten begraven ligt.

900 bezoekers
De documentaire trok veel belangstelling. De wegen waren afgezet, tientallen kinderen stonden met Nederlandse vlaggetjes langs de weg en de ruim 900 bezoekers - onder wie tientallen veteranen - werden ontvangen door Amerikaanse mariniers.

Via een livestream
Marijn Poels kon zelf niet aanwezig zijn, maar volgde de premiere vanuit Oostenrijk. Daar werkt hij aan een nieuwe documentaire. "Het is overweldigend om te zien dat de film zo'n grote impact maakt in Amerika en het mensen inspireert en bewust maakt."

Lees ook: Filmmaker Marijn Poels wint opnieuw Amerikaanse prijs.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Documentaire Marijn Poels krijgt Amerikaanse première
Film Marijn Poels vertoond op ambassade in Washington
Amerikaanse prijs voor documentaire Marijn Poels
Filmmaker Marijn Poels wint opnieuw Amerikaanse prijs
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen