Overslaan en naar de inhoud gaan

Film van Marijn Poels beleeft Amerikaanse première

Geplaatst opzondag 19 juni 2016 - 22:21

De documentaire 'Ageless Friends' van Marijn Poels is - na de première in Sittard - ook in het Amerikaanse Morgantown in première gegaan.

De filmmaker uit Swolgen reisde afgelopen zomer met Maarten Vossen uit Heerlen naar het Amerikaanse West Virginia voor zijn verhaal. De documentaire volgt de zoektocht van Vossen naar het verhaal achter James Wickline, een gesneuvelde soldaat uit de Tweede Wereldoorlog die in Margraten begraven ligt.

900 bezoekers
De documentaire trok veel belangstelling. De wegen waren afgezet, tientallen kinderen stonden met Nederlandse vlaggetjes langs de weg en de ruim 900 bezoekers - onder wie tientallen veteranen - werden ontvangen door Amerikaanse mariniers.

Via een livestream
Marijn Poels kon zelf niet aanwezig zijn, maar volgde de premiere vanuit Oostenrijk. Daar werkt hij aan een nieuwe documentaire. "Het is overweldigend om te zien dat de film zo'n grote impact maakt in Amerika en het mensen inspireert en bewust maakt."

Lees ook: Filmmaker Marijn Poels wint opnieuw Amerikaanse prijs.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Documentaire Marijn Poels krijgt Amerikaanse première
Film Marijn Poels vertoond op ambassade in Washington
Amerikaanse prijs voor documentaire Marijn Poels
Filmmaker Marijn Poels wint opnieuw Amerikaanse prijs
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen