Overslaan en naar de inhoud gaan

Film Toneelgroep Maastricht geselecteerd voor filmfestival

Geplaatst opzondag 22 augustus 2021 - 19:15

De film (R)Evolutie van onder meer Toneelgroep Maastricht is geselecteerd voor het Nederlands Film Festival. Dat zegt Servé Hermans artistiek directeur van Toneelgroep Maastricht.

“Dit hadden we nooit verwacht, omdat de film aanvankelijk gemaakt hebben voor televisie”, aldus Hermans.

Video: L1

Vluchten voor water
(R)Evolutie is een sciencefiction komedie en speelt zich af in de nabije toekomst waarin kunstmatige intelligentie vanzelfsprekend is. Biotechnologie en artificiële intelligentie maken de mens bijna overbodig. Grote delen van Nederland zijn overstroomd, miljoenen mensen zijn gevlucht naar Limburg. Het last resort waar iedereen hoopt op een nieuw leven zoals zij dat kenden.

De film is een coproductie van Toneelgroep Maastricht, Pupkin en NTR. Onder meer Angela Schijf, Bruno Vanden Broecke en Anniek Pfeifer spelen mee.

Meer films
Hermans maakte tijdens de lockdown de Zoomfilm Lockdown en de YouTube serie Zuipkeet. (R)Evolutie is zijn eerste speelfilm, en dat smaakt naar meer. “We hebben diverse theaterproducties gepland komend seizoen, maar ik heb bewust wat ruimte in mijn agenda gelaten voor eventuele filmprojecten.”

Premiere
(R)Evolutie
gaat op maandag 27 september in première tijdens de 41e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht. De film zal die dag ook te zien zijn in 40 bioscopen en filmtheaters in het land. Vanaf 18 november zal de film voor langere tijd draaien in diverse filmhuizen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen