Overslaan en naar de inhoud gaan

Film over Limburgse 'autismerobot' in première

Geplaatst opdonderdag 15 maart 2018 - 12:24

Een documentaire over robot 'KASPAR' gaat volgende week donderdag in première in filmhuis de Domijnen in Sittard.

KASPAR is ontwikkeld aan Zuyd Hogeschool en is een zorgrobot. In de docufilm 'Scenario's voor een normaal leven' is te zien hoe de robot een jongetje met een vorm van autisme helpt.

Overgevoelig
De 8-jarige Jonathan is ontzettend enthousiast, maar daarmee schrikt hij iedereen af. Daardoor leeft hij zonder vriendjes of vriendinnetjes. Hij is overgevoelig voor lawaai en hij raakt helemaal overstuur bij harde en onverwachte geluiden. Zijn ouders en hulpverleners proberen Jonathan te helpen, maar dat lukt niet echt.

Gedrag
Maar dan wordt KASPAR ingezet, een robot die speciaal is ontworpen om kinderen met autisme ander gedrag aan te leren. Het enige probleem blijft dat Jonathan 's avonds uitgeput is en daardoor volstrekt onhandelbaar.
Regisseur Sander Burger heeft Jonathan en zijn omgeving gevolgd tijdens de worstelingen waar ze mee te maken krijgen.

Woensdag 4 april is de documentaire ook te zien op NPO 2. Dat valt samen met de World Autism Awareness Week en de Nederlandse Autismeweek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen