Overslaan en naar de inhoud gaan

Film Nao 't Zuuje bracht Lex Uiting bij RTL Late Night

Geplaatst opwoensdag 26 december 2018 - 14:08

Na het kijken van de vastelaovesdocumentaire Nao 't Zuuje wist presentator Twan Huys het zeker: "Lex Uiting wil ik in mijn team hebben."

Venlonaar Uiting begon in september bij RTL Late Night. Op dat moment begon Twan Huys als presentator van de dagelijkse talkshow.

Eens even praten
"Ik mag elke avond met Twan Huys aan tafel zitten en leuke filmpjes maken. En dat vijf dagen per week." 2018 is ook het jaar dat de film Nao ’t Zuuje in première ging. "Dat heeft veel voor me betekend. Het is zelfs zo dat naar aanleiding van de film Twan Huys me belde en zei 'Moeten we niet eens praten jong'?

Lees ook: Limburgs feestje bij RTL: Lex Uiting gaat naar Late Night

Overstap naar RTL
Uiting heeft dertien jaar bij de publieke omroep gezeten. Vanaf september is hij bij RTL Late Night begonnen. "Het is het tofste avontuur van de afgelopen jaren", vertelt Uiting.

Lees ook: Vastelaovesdocumentaire in bioscoop volledig uitverkocht

L1

Twan Huys gaat weer carnaval vieren
"Ik wilde Lex heel graag in mijn team voor het nieuwe programma", zegt Twan Huys over de overstap. "Maar ik dacht dat hij het nog veel te leuk had bij de publieke omroep. Maar ik kreeg ineens van Lex zelf een berichtje met erin: 'Ben ik niet die jonge razende reporter waar jij naar op zoek bent?' En natuurlijk antwoordde ik dat ik hem heel graag wilde hebben. Ik ben al heel lang fan van Lex. Zeker na het zien van de documentaire Nao ’t Zuuje. Ik kreeg tranen in mijn ogen. Ik vier al lang geen carnaval meer. Maar na het zien van de film wilde ik terug. Ik ga dus gewoon weer carnaval vieren in 2019."

Kijkcijfers
RTL Late Night met Twan Huys is veel in de publiciteit geweest vanwege de tegenvallende kijkcijfers. "Het is niet altijd leuk wakker worden wanneer je ’s ochtends de kijkcijfers ziet. Maar volgens mij wordt het format steeds beter", vertelt Uiting. Ook Twan Huys ziet de toekomst rooskleurig. "Deze positie bevalt me wel. Ik kom liever vanuit een achterstandspositie. Dan valt er nog wat te winnen."

Lees ook: Twan Huys: 'Wij moeten vechten voor iedere kijker'

Keihard werken
Vijf dagen per week werken aan en talkshow is voor Lex Uiting keihard werken. Uiting heeft amper tijd voor andere dingen. "In de ochtend begin je met vergaderen, je gaat op pad om te draaien en vanaf 18: 00 uur ga je de montage in. En ’s avonds heb je natuurlijk de uitzending. Soms ga je dan nog de kroeg in. Maar mijn goede voornemen voor 2019 is om dat zo min mogelijk te doen."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen