Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Film Nao 't Zuuje bracht Lex Uiting bij RTL Late Night

Geplaatst opwoensdag 26 december 2018 - 14:08

Na het kijken van de vastelaovesdocumentaire Nao 't Zuuje wist presentator Twan Huys het zeker: "Lex Uiting wil ik in mijn team hebben."

Venlonaar Uiting begon in september bij RTL Late Night. Op dat moment begon Twan Huys als presentator van de dagelijkse talkshow.

Eens even praten
"Ik mag elke avond met Twan Huys aan tafel zitten en leuke filmpjes maken. En dat vijf dagen per week." 2018 is ook het jaar dat de film Nao ’t Zuuje in première ging. "Dat heeft veel voor me betekend. Het is zelfs zo dat naar aanleiding van de film Twan Huys me belde en zei 'Moeten we niet eens praten jong'?

Lees ook: Limburgs feestje bij RTL: Lex Uiting gaat naar Late Night

Overstap naar RTL
Uiting heeft dertien jaar bij de publieke omroep gezeten. Vanaf september is hij bij RTL Late Night begonnen. "Het is het tofste avontuur van de afgelopen jaren", vertelt Uiting.

Lees ook: Vastelaovesdocumentaire in bioscoop volledig uitverkocht

L1

Twan Huys gaat weer carnaval vieren
"Ik wilde Lex heel graag in mijn team voor het nieuwe programma", zegt Twan Huys over de overstap. "Maar ik dacht dat hij het nog veel te leuk had bij de publieke omroep. Maar ik kreeg ineens van Lex zelf een berichtje met erin: 'Ben ik niet die jonge razende reporter waar jij naar op zoek bent?' En natuurlijk antwoordde ik dat ik hem heel graag wilde hebben. Ik ben al heel lang fan van Lex. Zeker na het zien van de documentaire Nao ’t Zuuje. Ik kreeg tranen in mijn ogen. Ik vier al lang geen carnaval meer. Maar na het zien van de film wilde ik terug. Ik ga dus gewoon weer carnaval vieren in 2019."

Kijkcijfers
RTL Late Night met Twan Huys is veel in de publiciteit geweest vanwege de tegenvallende kijkcijfers. "Het is niet altijd leuk wakker worden wanneer je ’s ochtends de kijkcijfers ziet. Maar volgens mij wordt het format steeds beter", vertelt Uiting. Ook Twan Huys ziet de toekomst rooskleurig. "Deze positie bevalt me wel. Ik kom liever vanuit een achterstandspositie. Dan valt er nog wat te winnen."

Lees ook: Twan Huys: 'Wij moeten vechten voor iedere kijker'

Keihard werken
Vijf dagen per week werken aan en talkshow is voor Lex Uiting keihard werken. Uiting heeft amper tijd voor andere dingen. "In de ochtend begin je met vergaderen, je gaat op pad om te draaien en vanaf 18: 00 uur ga je de montage in. En ’s avonds heb je natuurlijk de uitzending. Soms ga je dan nog de kroeg in. Maar mijn goede voornemen voor 2019 is om dat zo min mogelijk te doen."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen