Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Film Nao 't Zuuje bracht Lex Uiting bij RTL Late Night

Geplaatst opwoensdag 26 december 2018 - 14:08

Na het kijken van de vastelaovesdocumentaire Nao 't Zuuje wist presentator Twan Huys het zeker: "Lex Uiting wil ik in mijn team hebben."

Venlonaar Uiting begon in september bij RTL Late Night. Op dat moment begon Twan Huys als presentator van de dagelijkse talkshow.

Eens even praten
"Ik mag elke avond met Twan Huys aan tafel zitten en leuke filmpjes maken. En dat vijf dagen per week." 2018 is ook het jaar dat de film Nao ’t Zuuje in première ging. "Dat heeft veel voor me betekend. Het is zelfs zo dat naar aanleiding van de film Twan Huys me belde en zei 'Moeten we niet eens praten jong'?

Lees ook: Limburgs feestje bij RTL: Lex Uiting gaat naar Late Night

Overstap naar RTL
Uiting heeft dertien jaar bij de publieke omroep gezeten. Vanaf september is hij bij RTL Late Night begonnen. "Het is het tofste avontuur van de afgelopen jaren", vertelt Uiting.

Lees ook: Vastelaovesdocumentaire in bioscoop volledig uitverkocht

L1

Twan Huys gaat weer carnaval vieren
"Ik wilde Lex heel graag in mijn team voor het nieuwe programma", zegt Twan Huys over de overstap. "Maar ik dacht dat hij het nog veel te leuk had bij de publieke omroep. Maar ik kreeg ineens van Lex zelf een berichtje met erin: 'Ben ik niet die jonge razende reporter waar jij naar op zoek bent?' En natuurlijk antwoordde ik dat ik hem heel graag wilde hebben. Ik ben al heel lang fan van Lex. Zeker na het zien van de documentaire Nao ’t Zuuje. Ik kreeg tranen in mijn ogen. Ik vier al lang geen carnaval meer. Maar na het zien van de film wilde ik terug. Ik ga dus gewoon weer carnaval vieren in 2019."

Kijkcijfers
RTL Late Night met Twan Huys is veel in de publiciteit geweest vanwege de tegenvallende kijkcijfers. "Het is niet altijd leuk wakker worden wanneer je ’s ochtends de kijkcijfers ziet. Maar volgens mij wordt het format steeds beter", vertelt Uiting. Ook Twan Huys ziet de toekomst rooskleurig. "Deze positie bevalt me wel. Ik kom liever vanuit een achterstandspositie. Dan valt er nog wat te winnen."

Lees ook: Twan Huys: 'Wij moeten vechten voor iedere kijker'

Keihard werken
Vijf dagen per week werken aan en talkshow is voor Lex Uiting keihard werken. Uiting heeft amper tijd voor andere dingen. "In de ochtend begin je met vergaderen, je gaat op pad om te draaien en vanaf 18: 00 uur ga je de montage in. En ’s avonds heb je natuurlijk de uitzending. Soms ga je dan nog de kroeg in. Maar mijn goede voornemen voor 2019 is om dat zo min mogelijk te doen."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen