Overslaan en naar de inhoud gaan

Film molotovman Gijsbert Ruiter op filmfestival

Geplaatst opvrijdag 5 augustus 2016 - 9:07

De film over Haelenaar Gijsbert Ruiter, die in 2012 door het lint ging toen de gemeente een illegaal hek bij zijn huis wilde verwijderen, is geselecteerd voor de studentencompetitie van het Nederlands Film Festival.

Dat meldt De Gelderlander vrijdag.

Molotov Man
Filmmaker Joris Weerts uit Vierlingsbeek heeft de film Molotov Man gemaakt, als afstudeerproject voor de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De film gaat over Gijsbert Ruiter, zijn toenmalige partner Margot en hun zoon in de maanden voor het molotov-incident in 2012 in Haelen.

Lees ook: Verhaal molotovman Gijsbert Ruiter wordt verfilmd

Molotovcocktail
Vanwege een jarenlang voortslepende ruzie met bewoners van een naastgelegen woonwagenkamp had Ruiter zonder vergunning een hek rond zijn huis in Haelen neergezet. Toen de gemeente dat in 2012 wilde weghalen, ging Ruiter door het lint. Urenlang hield hij zich schuil in zijn woning, verdedigde hij zijn erf met molotovcocktails en dreigde hij met pijl en boog. Ruiter werd landelijk nieuws.

Lees ook: Gijsbert Ruiter verbijsterd over film

Het Nederlands Film Festival vindt van 21 tot en met 30 september plaats in Utrecht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gijsbert Ruiter molotovcocktail Haelen
Zaak Gijsbert Ruiter voor Hof Den Bosch
27 maanden geëist in beroepszaak-Ruiter
Gijsbert Ruiter Haelen
Molotovgooier Gijsbert Ruiter verhuisd naar Spanje
Verhaal molotovman Gijsbert Ruiter wordt verfilmd
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen