Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Film moet negatieve beeld van allochtonen nuanceren

Geplaatst opdonderdag 24 maart 2016 - 19:08

De gemeenschap heeft vaak een stereotype en negatief beeld van allochtone jongeren. Dat willen jongeren uit Peel en Maas graag nuanceren.

Om die reden hebben zij een eigen film gemaakt.

Opgegroeid
De documentaire heet 'De Derde Generatie'. Hiermee willen de makers laten zien dat jongeren met een buitenlandse afkomst een positieve rol hebben in de maatschappij. De vier jongens in de film willen zich zichtbaar maken op de plek waar zij zijn geboren en opgegroeid. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met onder anderen de moskee Assalaam in Panningen.

Positief
Projectcoördinator Mounir Kasmi en jongere Ilias Amhaouch laten in die film de dagelijkse bezigheden van allochtone jongeren zien, vertellen ze in het L1-programma AvondGasten. "Mensen zien vaak hangjongeren, maar die volgen misschien ook wel gewoon een hbo-opleiding", zegt Ilias Amhaouch. "We willen een positief beeld laten zien zonder zelf in de slachtofferrol te kruipen." Mounir Kasmi vult aan: "Deze tijd vraagt om een initiatief als dit."

Stereotype
"Positief nieuws is vaak geen nieuws, dus je hoort alleen het slechte nieuws over allochtone jongeren, die geradicaliseerd zijn bijvoorbeeld", zegt Ilias. Doelgroep voor deze film zijn bijvoorbeeld werkgevers, bejaarden en de politie. "Want die hebben een stereotype beeld dat wij willen bijstellen", licht Mounir Kasmi toe.

Onwetend
Als allochtone jongeren ontsporen is dat vaak uit onwetendheid, denkt Kasmi. "Vaak hebben ze zich eerst juist niet verdiept in de islam. Dan krijgen ze contact met iemand die jongeren ronselt en die ze dan op zijn manier inwijdt in de islam." Ilias Amhaouch denkt niet dat het geloof juist verhindert dat je goed integreert, als allochtoon. "Maar je woont in een Europees land en je moet bekijken hoe ver je kunt gaan in je geloof. We kunnen niet zomaar midden op de dag gaan bidden, want we gaan naar school."

Islam
Mouni Kasmi voegt daaraan toe: "De islam is onze basis en onze godsdienst spoort ons juist aan om aan onze buurman te denken, of een reiziger te helpen. Het leert je juist goed te doen voor de medemens."

De film 'De Derde Generatie' wordt dinsdag getoond in bioscoop Dok6 in Panningen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Groeiend belang religie ook in moskee Panningen
Voorzitter moskee Panningen: 'Negeer fatwa's stemverbod'
Bioscoop Panningen ruilt stoelen voor bedden en banken
Speciale schoolpremière voor filmster Tygo uit Sevenum
Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen