Overslaan en naar de inhoud gaan

Film met Joes Brauers in première op toonaangevend festival

Geplaatst opdinsdag 20 april 2021 - 18:32

De film 'Do Not Hesitate', met daarin een hoofdrol voor acteur Joes Brauers (21) uit Bocholtz, gaat in juni in première op het toonaangevende Tribeca Film Festival in New York.

Brauers speelt in de film een jonge Nederlandse soldaat op vredesmissie in het Midden-Oosten. De regie is in handen van Shariff Korver, bekend van de series Penoza en Zwarte Tulp.

Redden
"Samen met twee medesoldaten komen we met ons voertuig vast te zitten in de middle of nowhere. We zijn aan ons lot overgelaten en moeten ons zelf zien te redden", licht Brauers een tipje van de sluier op.

Zo trots als een pauw
"De film toont hoe soldaten kunnen belanden in een vreemde cultuur, zonder de taal te spreken, met angst voor het onbekende. Heel spannend allemaal. Ik heb hem al gezien en ben supertrots op het eindresultaat en op het feit dat de film op zo'n hoogstaand festival in première gaat. Het is de bedoeling dat ik erbij ben in New York. Als de coronamaatregelen dat tenminste toelaten." De twintigste editie van het internationale filmfestival Tribeca vindt plaats van 9 tot 20 juni. De film 'Do Not Hesitate' is vanaf november in de Nederlandse bioscopen te zien.

Oscars
Eerder speelde Brauers al onder meer in de film 'Oorlogsgeheimen' en recentelijk in 'Quo vadis, Aida?'. Die film, over de oorlog in Srebrenica, is komend weekend één van de kanshebbers op de titel 'Beste Internationale Film' bij de uitreiking van de Academy Awards, oftewel de Oscars. De belangrijkste Amerikaanse filmprijzen worden in de nacht van zondag op maandag uitgereikt in Hollywood. "Ik ben al de hele week ontzettend nerveus", bekent Brauers. "Ik geef on een goeie kans op de Oscar, maar alleen al deze nominatie is een hoogtepunt dat je wellicht maar eenmaal in je leven meemaakt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen