Overslaan en naar de inhoud gaan

Film met Joes Brauers in première op toonaangevend festival

Geplaatst opdinsdag 20 april 2021 - 18:32

De film 'Do Not Hesitate', met daarin een hoofdrol voor acteur Joes Brauers (21) uit Bocholtz, gaat in juni in première op het toonaangevende Tribeca Film Festival in New York.

Brauers speelt in de film een jonge Nederlandse soldaat op vredesmissie in het Midden-Oosten. De regie is in handen van Shariff Korver, bekend van de series Penoza en Zwarte Tulp.

Redden
"Samen met twee medesoldaten komen we met ons voertuig vast te zitten in de middle of nowhere. We zijn aan ons lot overgelaten en moeten ons zelf zien te redden", licht Brauers een tipje van de sluier op.

Zo trots als een pauw
"De film toont hoe soldaten kunnen belanden in een vreemde cultuur, zonder de taal te spreken, met angst voor het onbekende. Heel spannend allemaal. Ik heb hem al gezien en ben supertrots op het eindresultaat en op het feit dat de film op zo'n hoogstaand festival in première gaat. Het is de bedoeling dat ik erbij ben in New York. Als de coronamaatregelen dat tenminste toelaten." De twintigste editie van het internationale filmfestival Tribeca vindt plaats van 9 tot 20 juni. De film 'Do Not Hesitate' is vanaf november in de Nederlandse bioscopen te zien.

Oscars
Eerder speelde Brauers al onder meer in de film 'Oorlogsgeheimen' en recentelijk in 'Quo vadis, Aida?'. Die film, over de oorlog in Srebrenica, is komend weekend één van de kanshebbers op de titel 'Beste Internationale Film' bij de uitreiking van de Academy Awards, oftewel de Oscars. De belangrijkste Amerikaanse filmprijzen worden in de nacht van zondag op maandag uitgereikt in Hollywood. "Ik ben al de hele week ontzettend nerveus", bekent Brauers. "Ik geef on een goeie kans op de Oscar, maar alleen al deze nominatie is een hoogtepunt dat je wellicht maar eenmaal in je leven meemaakt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen