Film bioscoop mondmasker corona

Coronadocumentaire Zuyderland voor personeel in bioscoop

De eerste zes maanden van de coronacrisis in de Zuyderland-ziekenhuizen in Geleen en Heerlen zijn samengevat in een documentaire.

Hollywood
Limburgse filmmaker met script naar Hollywood-wedstrijd

Filmmaker Wiek Lenssen uit Swolgen is met zijn script geselecteerd voor deelname aan een Amerikaanse wedstrijd voor speelfilmscenario's.

André Rieu (31 jan 2020)
Emotionele André Rieu: 'Het is niets dit jaar'

De film over vijftien jaar Vrijthofconcerten van André Rieu is vanaf donderdag te zien in de bioscoop. De beelden maken de Maastrichtse violist emotioneel.

ANP-410340081
Huub Stapel in film over drugskoning Ferry

Huub Stapel speelt een rol in de film Ferry, over het personage Ferry Bouman uit de Netflix-serie Undercover.

filmzaal film subsidie istock (23 jul 2020)
Provincie pompt miljoenen in de Limburgse filmindustrie

De Provincie Limburg stelt de komende vier jaar in totaal 2,7 miljoen euro beschikbaar voor de Limburgse filmindustrie.

binnentuin tuin sphinxkwartier maastricht (22 jul 2020)
Nieuw filmfestival in de Maastrichtse buitenlucht deze zomer

De coronapandemie heeft een streep door de festivalzomer gezet, maar het Maastrichtse filmhuis Lumière komt in augustus met een lichtpuntje: een gloednieuw evenement met filmvertoningen in de open lucht.

ANP-300918247
Joes Brauers in Bosnische Screbrenica-film

Joes Brauers uit Bocholtz is een van de Nederlandse acteurs die speelt in een Bosnische film over de val van Srebrenica.

ANP
Hollywood maakt film over Limburgse Iceman

Er komt een Amerikaanse film over koude-goeroe Wim Hof, beter bekend als The Iceman. De geboren Sittardenaar heeft verschillende wereldrecords op zijn naam staan.

Aanslag IRA Roermond 1990
IRA-aanslag Roermond 30 jaar geleden: van boek tot serie

De avond is gevallen als op de Markt in Roermond twee Australische toeristen met hun vriendinnen nog even een foto maken van het verlichte stadhuis. Uit het niets neemt de gevreesde terroristische organisatie IRA de groep onder vuur. De twintigers Stephen Melrose en Nicholas Spanos overleven het niet. Dat moment is woensdag precies dertig jaar geleden.

ANP-410340066
Lockdownfilm met Huub Stapel blijkt hit

De film 'Op gepaste afstand' met onder andere acteur Huub Stapel uit Tegelen blijkt een groot succes op streamingdienst Pathé Thuis.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten