Overslaan en naar de inhoud gaan

Filipijnse truckers Wismans beschermd na verhoor

Geplaatst opdonderdag 30 juni 2016 - 6:10

De Nederlandse overheid biedt meerdere Filipijnse chauffeurs van transportbedrijf Wismans in Venlo bescherming na verhoor door de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

Ze zijn inmiddels ondergebracht op een geheime locatie. Dat bevestigt FNV-bestuurder Edwin Atema tegenover De Limburger. Hij heeft namens de vakbond zelf aangifte tegen Wismans gedaan.

B8-status
De chauffeurs is de zogenaamde B8-status verleend, speciaal bedoeld om buitenlandse slachtoffers van mensenhandel in staat te stellen aangifte te doen. Gedurende het strafrechtelijk onderzoek en het eventuele proces hebben de aangevers recht op verblijf, opvang en (medische) zorg in Nederland.

De chauffeurs behoren tot een groep van elf Aziaten die door de Venlose firma zijn uitgebuit. De mannen reden voor 690 euro per maand en moesten de verplichte rusttijden negeren.

Lees hier alles over de uitgebuite Filipijnen bij Wismans. Een uitgebreide reportage lees je ook op Limburger.nl.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nog geen Kamerdebat over uitbuiting Filipino's
Wismans-chauffeurs gedeeltelijk uitbetaald en naar huis
Transportbedrijf Wismans rijdt zonder vergunning rond
'Ook Franse chauffeurs uitgebuit door Wismans'
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen