Overslaan en naar de inhoud gaan

Filipijnse truckers Wismans beschermd na verhoor

Geplaatst opdonderdag 30 juni 2016 - 6:10

De Nederlandse overheid biedt meerdere Filipijnse chauffeurs van transportbedrijf Wismans in Venlo bescherming na verhoor door de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

Ze zijn inmiddels ondergebracht op een geheime locatie. Dat bevestigt FNV-bestuurder Edwin Atema tegenover De Limburger. Hij heeft namens de vakbond zelf aangifte tegen Wismans gedaan.

B8-status
De chauffeurs is de zogenaamde B8-status verleend, speciaal bedoeld om buitenlandse slachtoffers van mensenhandel in staat te stellen aangifte te doen. Gedurende het strafrechtelijk onderzoek en het eventuele proces hebben de aangevers recht op verblijf, opvang en (medische) zorg in Nederland.

De chauffeurs behoren tot een groep van elf Aziaten die door de Venlose firma zijn uitgebuit. De mannen reden voor 690 euro per maand en moesten de verplichte rusttijden negeren.

Lees hier alles over de uitgebuite Filipijnen bij Wismans. Een uitgebreide reportage lees je ook op Limburger.nl.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nog geen Kamerdebat over uitbuiting Filipino's
Wismans-chauffeurs gedeeltelijk uitbetaald en naar huis
Transportbedrijf Wismans rijdt zonder vergunning rond
'Ook Franse chauffeurs uitgebuit door Wismans'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen