Overslaan en naar de inhoud gaan

Filipijnse truckers Wismans beschermd na verhoor

Geplaatst opdonderdag 30 juni 2016 - 6:10

De Nederlandse overheid biedt meerdere Filipijnse chauffeurs van transportbedrijf Wismans in Venlo bescherming na verhoor door de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

Ze zijn inmiddels ondergebracht op een geheime locatie. Dat bevestigt FNV-bestuurder Edwin Atema tegenover De Limburger. Hij heeft namens de vakbond zelf aangifte tegen Wismans gedaan.

B8-status
De chauffeurs is de zogenaamde B8-status verleend, speciaal bedoeld om buitenlandse slachtoffers van mensenhandel in staat te stellen aangifte te doen. Gedurende het strafrechtelijk onderzoek en het eventuele proces hebben de aangevers recht op verblijf, opvang en (medische) zorg in Nederland.

De chauffeurs behoren tot een groep van elf Aziaten die door de Venlose firma zijn uitgebuit. De mannen reden voor 690 euro per maand en moesten de verplichte rusttijden negeren.

Lees hier alles over de uitgebuite Filipijnen bij Wismans. Een uitgebreide reportage lees je ook op Limburger.nl.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nog geen Kamerdebat over uitbuiting Filipino's
'Ook Franse chauffeurs uitgebuit door Wismans'
Transportbedrijf Wismans rijdt zonder vergunning rond
Wismans-chauffeurs gedeeltelijk uitbetaald en naar huis
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen