Overslaan en naar de inhoud gaan

Files merkendorp verleden tijd door verdiepte aanleg N280

Geplaatst opdonderdag 5 november 2020 - 18:29

De verkeershinder door de verdiepte aanleg van de N280 in Roermond is verleden tijd. De weg is klaar en het autoverkeer kan vanaf nu weer doorrijden. Het project is een jaar eerder afgerond dan gepland.

Zo'n twee jaar is er gewerkt aan het verdiepen van de N280 ter hoogte van het merkendorp in Roermond. De reden voor het lager leggen van de weg was de verkeersveiligheid.

Drukke kruising
Het was vaak zo druk op kruising met de Wilhelminasingel bij het merkendorp, dat er een aparte afslag moest komen: een voor bezoekers van het Outlet Center en de andere voor het vrachtverkeer dat bij het daarachter gelegen industrieterrein moet zijn.

Blije bewoners
De oplossing lag in de diepte. Wethouder Angely Waajen van de gemeente Roermond is blij met resultaat. "De doorstroming verbetert enorm. Het levert blije bewoners op, blije bezoekers en tevreden ondernemers."

Feestje vieren
De aanleg heeft 58 miljoen euro gekost. De gemeente Roermond betaalde er 13 miljoen aan mee. Ook de provincie Limburg droeg bij. Het project is binnen budget afgerond, een jaar eerder dan gepland. "Er moeten nog wat puntjes op de i worden gezet, zoals het aanleg van wat groen", zegt Waajen, "Maar hier staat een heel tevreden wethouder." Ze had de heropening van de weg wel groots willen vieren, maar corona steekt daar een stokje voor. "Hopelijk kunnen we in het voorjaar wel een feestje vieren."

Projectmedewerker Roland Slangen is vanaf het begin betrokken geweest bij de aanleg. "De afgelopen twee jaar was er veel verkeersoverlast door de werkzaamheden, maar dat kun je nu eenmaal niet voorkomen bij zo'n groot project."

Files
De N280 liep vooral vast door bezoekers van het merkendorp, van wie er veel uit Duitsland komen. Op sommige dagen stonden er kilometerlange files van de Duitse grens tot bij het Outlet Center. Ook al voor de werkzaamheden begonnen. "Ik sluit niet uit dat er op hele drukke dagen nog altijd opstoppingen zijn, maar ze zullen vele malen minder voorkomen dan voorheen."

Ook Slangen vindt het jammer dat er niet groot bij de heropening kan worden uitgepakt vanwege corona. "Maar ik denk dat ik er vanavond thuis wel een flesje bier voor opentrek."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen