Overslaan en naar de inhoud gaan

Filemijders hebben pech: sluiproutes A2 dicht

Geplaatst opwoensdag 13 december 2017 - 10:26

De gemeente Cranendonck, net over de provinciegrens bij Weert, is de overlast van Limburgse filemijders zat.

Omdat er elke dag file staat op de A2 tussen Weert en Eindhoven zoeken veel automobilisten naar handige sluiproutes.

Verboden terrein
Daardoor lopen verschillende lokale wegen in vooral Maarheeze vaak vast. De gemeente wil dat niet langer en dus worden die wegen komende tijd verboden terrein.

Bestemmingsverkeer
Van maandag tot en met donderdag tussen 7:00 en 9:00 uur gaat een aantal wegen dicht voor auto's en vrachtauto's. Alleen bestemmingsverkeer mag er dan nog gebruik van maken. Het gaat om de Koenraadtweg, Oranje Nassaulaan, Rijksweg, Moonslaan, Ulkedonken en d’Aasdonken in Maarheeze.

Andere opties
Als inwoners van Cranendonck geen bezwaar aantekenen, wordt de maatregelen nog voor de kerst ingevoerd. In eerste instantie is dat voor drie maanden. Gekeken wordt in die periode ook of mensen niet zo slim zijn om allerlei andere sluipwegen te ontdekken, waardoor daar dan weer problemen ontstaan.

Na de proef wordt gekeken welke definitieve maatregelen er volgen. Tijdens de proefperiode worden overtreders op de bon geslingerd.

Lees ook: Breed pleidooi in Den Haag voor verbreding A2

Forse lobby
De dagelijkse fileellende op de A2 tussen Weert en Eindhoven is al jaren een groot probleem. Automobilisten staan er elke dag stil omdat de weg het grote aantal auto's niet aan kan. Er wordt een forse lobby gevoerd in Den Haag om de weg te verbreden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen