Overslaan en naar de inhoud gaan

Filemijders hebben pech: sluiproutes A2 dicht

Geplaatst opwoensdag 13 december 2017 - 10:26

De gemeente Cranendonck, net over de provinciegrens bij Weert, is de overlast van Limburgse filemijders zat.

Omdat er elke dag file staat op de A2 tussen Weert en Eindhoven zoeken veel automobilisten naar handige sluiproutes.

Verboden terrein
Daardoor lopen verschillende lokale wegen in vooral Maarheeze vaak vast. De gemeente wil dat niet langer en dus worden die wegen komende tijd verboden terrein.

Bestemmingsverkeer
Van maandag tot en met donderdag tussen 7:00 en 9:00 uur gaat een aantal wegen dicht voor auto's en vrachtauto's. Alleen bestemmingsverkeer mag er dan nog gebruik van maken. Het gaat om de Koenraadtweg, Oranje Nassaulaan, Rijksweg, Moonslaan, Ulkedonken en d’Aasdonken in Maarheeze.

Andere opties
Als inwoners van Cranendonck geen bezwaar aantekenen, wordt de maatregelen nog voor de kerst ingevoerd. In eerste instantie is dat voor drie maanden. Gekeken wordt in die periode ook of mensen niet zo slim zijn om allerlei andere sluipwegen te ontdekken, waardoor daar dan weer problemen ontstaan.

Na de proef wordt gekeken welke definitieve maatregelen er volgen. Tijdens de proefperiode worden overtreders op de bon geslingerd.

Lees ook: Breed pleidooi in Den Haag voor verbreding A2

Forse lobby
De dagelijkse fileellende op de A2 tussen Weert en Eindhoven is al jaren een groot probleem. Automobilisten staan er elke dag stil omdat de weg het grote aantal auto's niet aan kan. Er wordt een forse lobby gevoerd in Den Haag om de weg te verbreden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen