Overslaan en naar de inhoud gaan

Fileleed: tunnels A73 dicht na onderhoud en gat in A2

Geplaatst opzaterdag 16 april 2016 - 9:13

Door het niet meer opengaan van de Roer- en Swalmentunnels van de A73 en een gat in de A2 heeft het verkeer in Limburg zaterdagmorgen opnieuw te kampen met veel vertraging.

Ter hoogte van Roermond en Swalmen staat het vast omdat de tunnels van de A73 zaterdagmorgen niet open gingen.

Signalering
Vanwege geplande werkzaamheden werden die vrijdagavond gesloten. Na afloop van die onderhoudsbeurt, bleek de signalering toch nog niet naar behoren te werken. Om die problemen te verhelpen, bleven de tunnels dicht.

File
Rijkswaterstaat hoopte dat de tunnels rond 10:00 uur weer open zouden kunnen, maar dat is niet gehaald. Vanwege het drukke verkeer richting zuiden liep het verkeer op de omleidingsroute door Swalmen in de loop van de ochtend vast. Naar verwachting wordt de A73 rond 15:00 uur weer vrijgegeven.

Gat in A2
Een stuk verder naar het zuiden, op de A2, ontstonden zaterdagmorgen problemen door een gat in de snelweg. Vanwege de noodreparatie werden daar de rechterrijstrook en de spitsstrook afgesloten. Daardoor ontstond een file van zo'n 3 kilometer. Rond 11:00 uur was het gat weer gedicht. De file verdween daarna.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Check je route: A73 deze maand meerdere keren dicht
Tunnels A73 en A2 nacht dicht vanwege onderhoud
Groot deel A73 heel weekend dicht door werkzaamheden
Tunnels A73 dicht voor onderhoud
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen