Overslaan en naar de inhoud gaan

Fileleed: tunnels A73 dicht na onderhoud en gat in A2

Geplaatst opzaterdag 16 april 2016 - 9:13

Door het niet meer opengaan van de Roer- en Swalmentunnels van de A73 en een gat in de A2 heeft het verkeer in Limburg zaterdagmorgen opnieuw te kampen met veel vertraging.

Ter hoogte van Roermond en Swalmen staat het vast omdat de tunnels van de A73 zaterdagmorgen niet open gingen.

Signalering
Vanwege geplande werkzaamheden werden die vrijdagavond gesloten. Na afloop van die onderhoudsbeurt, bleek de signalering toch nog niet naar behoren te werken. Om die problemen te verhelpen, bleven de tunnels dicht.

File
Rijkswaterstaat hoopte dat de tunnels rond 10:00 uur weer open zouden kunnen, maar dat is niet gehaald. Vanwege het drukke verkeer richting zuiden liep het verkeer op de omleidingsroute door Swalmen in de loop van de ochtend vast. Naar verwachting wordt de A73 rond 15:00 uur weer vrijgegeven.

Gat in A2
Een stuk verder naar het zuiden, op de A2, ontstonden zaterdagmorgen problemen door een gat in de snelweg. Vanwege de noodreparatie werden daar de rechterrijstrook en de spitsstrook afgesloten. Daardoor ontstond een file van zo'n 3 kilometer. Rond 11:00 uur was het gat weer gedicht. De file verdween daarna.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Check je route: A73 deze maand meerdere keren dicht
Tunnels A73 en A2 nacht dicht vanwege onderhoud
Groot deel A73 heel weekend dicht door werkzaamheden
Tunnels A73 dicht voor onderhoud
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen