Overslaan en naar de inhoud gaan

Filedruk op A76 groeit explosief

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2016 - 6:05

De filedruk op de autosnelweg A76 tussen de kruispunten Kerensheide en Ten Esschen is in 2015 spectaculair toegenomen.

Vergeleken met 2014 steeg de filezwaarte (lengte maal duur van de file) op de bochtige snelweg met 56 procent, schrijven de Limburgse kranten.

Opmerkelijk
Edwin Gerritsen van de Verkeersinformatiedienst van de ANWB noemt de stijging opmerkelijk. "De gemiddelde landelijke stijging van de filezwaarte was in 2015 20 procent." Volgens Rijkswaterstaat is de verkeersintensiteit op de A76 vooral sterk toegenomen in de rijrichting van België naar Duitsland.

Spitsstroken
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu ziet in de stijging geen reden om plannen te maken voor de aanleg van spitsstroken of een verbreding van A76 naar drie rijstroken. Er komen slechts kleine aanpassingen. De provincie Limburg legt zich daar vooralsnog bij neer.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Minister: A76 is 'geen knelpunt'
Reeks files na ongevallen op A76, A73 en A2
Steeds meer vertraging door files in Limburg
ANWB: fors meer files in januari
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen