Overslaan en naar de inhoud gaan

FIFA 19 heeft gesproken: Jorrit Hendrix beste Limburger

Geplaatst opvrijdag 28 september 2018 - 18:56

De verknochte voetbalgameliefhebber heeft de vrijdag waarschijnlijk achter zijn of haar spelcomputer doorgebracht, want het spel FIFA 19 lag sinds vrijdagochtend vroeg in de winkelschappen. Maar welke Limburgse voetballer is volgens het spel nu de beste?

Volgens producent EA Sports is het PSV'er Jorrit Hendrix uit Panningen, met een rating van 77. Daarmee is de middenvelder de op-29-na beste speler van Nederland. In potentie kan Hendrix' rating zelfs oplopen tot 82.

Limburgse lijst
De nummer twee op de 'Limburgse lijst' is Kronenberger Paul Verhaegh: de rechtsback van VfL Wolfsburg krijgt een rating van 75 toebedeeld en heeft volgens EA daarmee, gezien zijn 35-jarige leeftijd, zijn absolute top al bereikt. Joshua Brenet uit Kerkrade (TSG Hoffenheim, rating 74), Bryan Linssen uit Neeritter (Vitesse, rating 73) en Willem Janssen uit Well (FC Utrecht, rating 73) completeren de top-vijf.

Perr Schuurs
Dat vijftal zal naar verwachting echter niet nog jaren 'de Limburgse dienst uitmaken', want Perr Schuurs klopt nadrukkelijk op de deur. De piepjonge Ajax-verdediger heeft nu nog een rating van 70, maar kan op termijn groeien naar een rating van 82. Daarmee zou hij, in ieder geval in het spel, in aanmerking komen voor het Nederlands Elftal.

Rek naar boven
Ook bij Vito van Crooy is er volgens de FIFA-makers nog rek naar boven, want zijn huidige rating van 70 kan uitmonden in een rating van 76. Ook voor 'bidonincidentdoelman' Mark Flekken lijkt er een prima toekomst in het verschiet te liggen. De tweede keeper van SC Freiburg heeft een rating van 72 die kan oplopen tot 75.

Populair
FIFA 19 is de 26ste editie van de immens populaire FIFA-gameserie en wordt met name gespeeld op de Xbox One, Playstation 4 en Nintendo Switch. Van geen enkele andere sportgameserie werden er in de geschiedenis zoveel exemplaren verkocht als de FIFA-reeks.

VVV en Fortuna
Voor supporters van MVV en Roda JC zal de game minder aanlokkelijk zijn dan voor liefhebbers van VVV-Venlo en Fortuna Sittard, want de Keuken Kampioen Divisie is ook dit seizoen niet in het spel opgenomen. Bij VVV is Lars Unnerstall (rating 75) volgens EA Sports de beste speler, bij Fortuna, dat voor het eerst in zestien jaar 'bespeelbaar is', gaat die eer naar José Rodriguez (rating 73).

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen