Overslaan en naar de inhoud gaan

'Fietswissel Dumoulin tijdens WK goed idee'

Geplaatst opdinsdag 5 september 2017 - 15:24

Oud-profwielrenner Alain Strouken noemt het plan van Tom Dumoulin om zijn fiets te wisselen tijdens het WK in Bergen een slim idee.

"Het kan zomaar 20 seconden voordeel op leveren." Hij denkt dat Dumoulin met de wissel zelf 10 tot 15 seconden kwijt is. Maar door het voordeel van de lichtere wegfiets kan hij op de berg 30 tot 40 seconden sneller boven zijn.

Lees ook: Dumoulin aast op truc tijdens WK

Fietswinkel
Strouken werkt al 20 jaar in een fietsenwinkel in Limbricht. Hij legt het verschil tussen een tijdrit-fiets een gewone weg-fiets uit. "Een tijdritfiets is veel zwaarder en dus in je nadeel als je een flinke klim op moet. Ook kun je met een tijdritfiets een heel zwaar verzet kiezen." Strouken wijst vooral op de houding op beide fietsen. "In tijdrit-houding een berg met 9% stijgingspercentage oprijden is zeer onprettig."

Dumoulin overweegt, net zoals veel andere toppers, om de eerste 27,6 kilometer op de tijdritfiets af te leggen. De laatste 3,4 km wil hij dan op zijn wegfiets rijden. De UCI moet nog toestemming geven.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen