Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietstunnel onder afrit A2 in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 23 december 2014 - 8:10

De gemeente Maastricht, projectbureau A2 Maastricht en de provincie Limburg hebben een akkoord bereikt over de financiering van een fietstunnel onder de op- en afritten van de A2 bij het Europaplein.

Daardoor kan de fietsverbinding tussen Maastricht-West en Maastricht-Oost via de Kennedybrug gewoon worden gehandhaafd.

1,5 miljoen
Met het aanleggen van de fietsroute en de tunnel is een bedrag van 1,5 miljoen euro gemoeid, waarvan elk van de partijen een derde voor haar rekening neemt. Aanvankelijk was een variant uitgewerkt waarbij de fietser de Kennedybrug zou mijden, maar dat stuitte op onvrede van onder meer de Fietsersbond en diverse buurtplatforms.

Daarop werd een aantal alternatieven uitgewerkt, waarvan de nu voorliggende als beste uit de bus kwam. In 2017 moet de fietsverbinding klaar zijn.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nieuw verkeersbord ontworpen voor A2-tunnel Maastricht
Besluit over opening A2-tunnel in november
Geen verzet tegen trajectcontrole in A2-tunnel Maastricht
A2 Tunnel Maastricht wegmarkering (16 juni 2016)
Gewonde bij ongeval A2-tunnel: tunnelbuis dicht
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen