Overslaan en naar de inhoud gaan

'Fietsroute levert extra fietsers en miljoenen op'

Geplaatst opdonderdag 29 januari 2015 - 22:43

De beoogde aaneengesloten fietsroute langs de Maas is jaarlijks goed voor tienduizenden extra fietstoeristen.

Ook levert het vele tientallen miljoenen euro's op voor horeca, hotels en andere verblijfsaccomodaties langs de rivier.

Duizend kilometer fietsroute
Dat verwachten de dertig partijen uit Frankrijk, België en Nederland die donderdag in het gouvernement in Maastricht een overeenkomst hebben getekend om de fietsroute van duizend kilometer langs de Maas binnen drie jaar te realiseren.

Herkenbare borden en extra fietspaden
Volgens hen is die korte termijn realistisch omdat de fietsroute veelal over bestaande wegen en fietspaden gaat die alleen via een duidelijke en herkenbare bebording met elkaar moeten worden verknoopt. Op slechts een paar plekken moeten nog fietspaden worden aangelegd.

De kosten van het project worden voor dit jaar geschat op 69 duizend euro.

Toerisme belangrijk
VVD-gedeputeerde Twan Beurskens vindt dat de nieuwe fietsroute inspeelt op de flinke groei van het toerisme in heel Europa.
"Alleen al in Nederlands-Limburg draagt het toerisme jaarlijks voor 4 miljard euro bij aan het bruto regionaal product. Toerisme is dus niet alleen leuk, toerisme is ook belangrijk voor de economie en een echte banenmotor", zegt de gedeputeerde.

Idee van Venlo
De toeristische route volgt de Maas van de bron in Noord-Frankrijk tot de monding bij Rotterdam. Het is een idee van de gemeenteraad van Venlo, die daarbij bestaande lange fietsroutes langs de Donau en de Rijn voor ogen had.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Opnieuw pleidooi voor gratis Maaspontjes
Maxime Verhagen
Maxime Verhagen is commissaris van Greenport Venlo
Limburgse havengemeenten slaan handen ineen
Erfpachtconstructie moet tuinbouwsector stimulans geven
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen