Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsers opgelet: in groep de grens oversteken mag niet

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2020 - 13:39

De Belgische politie merkt dat veel Nederlanders niet weten dat er in verband met het coronavirus een samenscholingsverbod is in België. Agenten zien dagelijks groepen wandelaars en fietsers de grens oversteken, terwijl dat verboden is.

Dat zegt de korpschef Ronin Cox van de politie Maasland.

Streng
"Veel mensen in Nederland weten niet dat er in België strenge regels gelden", zegt Cox. In België zijn alle bijeenkomsten verboden. Wandelen of fietsen mag alleen in gezinsverband of maximaal met één vriend of vriendin die niet onder hetzelfde dak woont. Ook alle winkels zijn gesloten, behalve voedingswinkels en apotheken.

Mooi weer
Door het mooie weer trekken veel Limburgers naar buiten, te voet of op de fiets. In het grensgebied fietsen ze vaak in groep België in, maar dat kan dus niet meer. "Als onze agenten dat vaststellen, grijpen ze in", zegt de korpschef van de politie Maasland. "Het is belangrijk dat Nederlanders die ons land bezoeken op de hoogte zijn van onze regels, want als ze in België zijn, moeten ze de Belgische regels volgen."

Campagne
De politie Maasland heeft inmiddels contact gehad met de collega’s van de politie in Echt, zegt korpschef Cox. Mogelijk komt er een publiekscampagne om Limburgers te informeren over de strengere Belgische regels.

De burgemeester van Lanaken heeft de politie inmiddels opgedragen om extra grenscontroles uit te voeren bij Smeermaas en Veldwezelt:

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen