Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsers opgelet: in groep de grens oversteken mag niet

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2020 - 13:39

De Belgische politie merkt dat veel Nederlanders niet weten dat er in verband met het coronavirus een samenscholingsverbod is in België. Agenten zien dagelijks groepen wandelaars en fietsers de grens oversteken, terwijl dat verboden is.

Dat zegt de korpschef Ronin Cox van de politie Maasland.

Streng
"Veel mensen in Nederland weten niet dat er in België strenge regels gelden", zegt Cox. In België zijn alle bijeenkomsten verboden. Wandelen of fietsen mag alleen in gezinsverband of maximaal met één vriend of vriendin die niet onder hetzelfde dak woont. Ook alle winkels zijn gesloten, behalve voedingswinkels en apotheken.

Mooi weer
Door het mooie weer trekken veel Limburgers naar buiten, te voet of op de fiets. In het grensgebied fietsen ze vaak in groep België in, maar dat kan dus niet meer. "Als onze agenten dat vaststellen, grijpen ze in", zegt de korpschef van de politie Maasland. "Het is belangrijk dat Nederlanders die ons land bezoeken op de hoogte zijn van onze regels, want als ze in België zijn, moeten ze de Belgische regels volgen."

Campagne
De politie Maasland heeft inmiddels contact gehad met de collega’s van de politie in Echt, zegt korpschef Cox. Mogelijk komt er een publiekscampagne om Limburgers te informeren over de strengere Belgische regels.

De burgemeester van Lanaken heeft de politie inmiddels opgedragen om extra grenscontroles uit te voeren bij Smeermaas en Veldwezelt:

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen