Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsende Syrische vluchtelingen van A67 geplukt

Geplaatst opzondag 18 oktober 2015 - 12:18

Drie Syrische vluchtelingen zijn zaterdagnacht van de snelweg A67 bij Venlo geplukt.

Ze waren op de fiets onderweg naar het aanmeldcentrum in Ter Apel.

Zonder licht
Een passerende automobilist zag de vluchtelingen zonder verlichting op de vluchtstrook fietsen. Met lichtsignalen waarschuwde de bestuurder de drie mannen en dwong ze te stoppen. Met handen en voeten probeerde hij hen vervolgens uit te leggen dat ze niet over de snelweg mochten fietsen.

Vertalen
Via een vertaalprogramma op de telefoon werden de Nederlandse zinnen omgezet naar het Syrisch en andersom. Het bleek dat de vluchtelingen niet wisten dat ze niet over de snelweg mochten fietsen. Toen hij ze ook nog vertelde dat er eerder op de avond vlakbij een vrouw dood was gereden op de A67 bij Asten, schrokken de Syriërs.

Een politiepatrouille begeleidde de mannen even later naar de volgende afrit. Ze zijn overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee in Venlo.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Verhaal fiets-Syriërs op snelweg ligt toch iets anders
Syrische vluchtelingen zingen Venlose klassieker als dank
Venlonaren reageren met Syrisch lied op vluchtelingen
Zoveel Syriërs kwamen er in jouw gemeente wonen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen