Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsende getuige dodelijk steekincident Kerkrade gezocht

Geplaatst opvrijdag 26 juli 2019 - 17:10

De politie is op zoek naar een belangrijke getuige van het steekincident op 10 juli in Kerkrade, waarbij een vrouw om het leven werd gebracht.

Het gaat om een man die ten tijde van het misdrijf op de Erensteinerstraat fietste.

Telefoon

De man stapte volgens de politie bij de plek des onheils van zijn fiets om op zijn telefoon te kijken. Op hetzelfde moment loopt de vermoedelijke dader bij de woning van de 42-jarige vrouw, zijn ex, die daar later wordt doorgestoken.

Lees ook:
'Verdachte van steekpartij had nog een vrouw in vizier'

Emmastraat

De fietser vervolgde zijn weg richting de Emmastraat. De politie stelt dat die alleen via poortjes verlaten kan worden. Aangezien de man vermoedelijk belangrijke informatie heeft over het steekincident, is er de recherche veel aan gelegen om met hem in contact te komen.

Petje en rugzak

De politie heeft ook een signalement van de gezochte getuige vrijgegeven. De man had op 10 juli een baardje, droeg een donkerblauw shirt met korte mouwen en donkerkleurige hoge schoenen onder een groene lange broek. Verder had hij een grijskleurig petje op en droeg hij een rugzak met zich mee. De fiets waarop hij zich verplaatste is blauw of paars van kleur.

Gestalkt

Het dodelijk steekincident kwam volgens buurtbewoners niet uit de lucht vallen. Omwonenden vreesden al langer voor het leven van het slachtoffer. Zij werd door haar ex gestalkt, zo zeiden omwonenden eerder tegen L1.

De verdachte is eerder veroordeeld voor doodslag, vanwege betrokkenheid bij een schietpartij in Alkmaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen