Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsende dominee finisht dit keer níet als laatste

Geplaatst opdonderdag 4 augustus 2016 - 8:11

Jesse de Haan, de fietsende dominee uit Maastricht, is woensdagavond niet als laatste over de finish gekomen in de Ridderronde.

Hij passeerde ongeveer als 25ste de finish in zijn woonplaats. En heeft daarmee zijn doelstelling om dit jaar níet als laatste te finishen, ruimschoots gehaald.

Hekkensluiter
Vorig jaar fietste de jonge dominee ook mee in de Ridderronde, maar toen was hij de hekkensluiter. En dat heeft hij een heel jaar lang aan moeten horen. Reden te meer om dit jaar flink op de pedalen te gaan staan.

Lees ook: Sportieve dominee fietst mee in Ridderronde

Aanmoedigen
Tijdens de rit werd hij aangemoedigd door kerkgangers die langs het parcours stonden. En dat had effect. Dit keer wist hij een aantal deelnemers achter zich te houden. En er waren zelfs fietsers die de streep niet haalden.

Over anderhalve week stapt de dominee weer op zijn fiets; hij rijdt dan mee in een kermiskoers in België.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Sportieve dominee fietst mee in Ridderronde
Nederlandse Tour-renners naar Ridderronde Maastricht
Wout Poels werkt hamburgertje naar binnen voor Ridderronde
Volgauto's met vips verboden tijdens Ridderronde
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen